Ollé Bertrán

5 errors comuns a l’hora de reformar un pis

Quan parlem de reformar o remodelar un pis, és comú que molts detalls se’ns passin per alt (sobretot si és la nostra primera vegada realitzant aquesta tasca). En una ciutat on la compra dels pisos de segona mà va en alça, s’està fent habitual parlar sobre l’eficàcia de les reformes. No obstant això, aquest és un procediment que s’ha de fer amb planificació i assessorament perquè les propietats puguin ser acollidores per al comprador o senzillament pugui re valoritzar-se a l’hora de revendre en un futur. Per això hem seleccionat cinc errors comuns a l’hora de reformar un pis perquè estiguis atent i no perdis l’oportunitat de fer-ho bé.

No considerar el pressupost

Un dels errors més greus quan vam comprar una casa i vam començar a somiar desperts amb tots els luxes que enyorem és ignorar completament el pressupost amb què comptem. És important que sapiguem quant podem gastar i deixar una quantitat coherent per a petites emergències com unes canonades sense manteniment o una filtració sorpresa.

Menysprear la cuina i els banys

La cuina i els banys són les habitacions més importants d’una casa, ja que aquests espais representen un ús primordial i recurrent en el nostre pis. A més, influeixen directament en la decisió de futurs compradors en cas de vendre la propietat. És per això que has de prestar atenció a si has substituir una prestatgeria per una nova o canviar peces d’aixetes.

Rajoles blanques per mantenir el clàssic

A menys que tinguis la intenció de decorar la casa amb un estil marcat de decoració, abstente de prendre decisions massa atrevides pel que fa al color de les rajoles. Per als banys i la cuina, les rajoles blancs poden veure atemporals i clàssics. Són d’un gust particularment ampli a l’hora de vendre.

Fent-ho nosaltres mateixos … un desastre?

Encara que vulguis estalviar-te la mà d’obra en algunes coses, pot ser que acabis recreant l’efecte contrari. Si no estàs segur del que estàs fent, és millor que el deixis la tasca a un expert.

Desconèixer les lleis de reformes

Si realitzaràs arranjaments en el teu pis i estàs dins d’una comunitat de veïns amb tendència a la irritació, és millor que prenguis temps per conèixer les lleis que inclouen els processos de reforma. Estem segurs que no voldràs visitar un jutjat.