Ollé Bertrán

L’Eixample, una de les millors zones per vendre habitatges a Barcelona

L’Eixample és una zona de Barcelona molt desitjada per viure, per la singularitat de la disposició dels carrers i la vida que alberguen. Passem a conèixer una mica més d’aquesta zona de la ciutat de Barcelona i per què la gent que viu a Eixample se sent tan especial, dins de la pròpia ciutat.

L’Eixample és la concepció d’un barri utòpic que va dissenyar l’enginyer i urbanista Ildefons Cerdà. Aquest en el seu moment va plantejar un model de ciutat més sostenible que fugia de la planificació típica medieval, i que buscava carrers amples on la llum del sol el radies tot.

Cerdà va idear un model de carrer d’almenys 20 metres d’ample, i edificis no més de 16 metres d’alt. Això faria que els edificis no es fessin ombra uns amb els altres i que la llum del sol pogués entrar en totes les plantes.
A més, Cerdà va dir que només es devien construir dos dels costats de l’illa, de manera que a l’interior quedaria un espai lliure per posar jardins en què nens i ancians podrien passejar sense exposar-se als perills de la calçada.

Aquest enginyer, que estava molt preocupat pel concepte de salut dels ciutadans, veia que d’aquesta manera feia una ciutat en què la llum del sol el inundaria tot, el que milloraria en la salut física i mental dels habitants de l’Eixample.

En tenir totes les pomes les mateixes dimensions, Cerdà pensava que s’acabaria amb la “tirania” de la importància de certs carrers, ja que tots els carrers tindrien la mateixa importància, i cada carrer seria d’un sentit contrari a la del seu paral·lela, i així successivament.

Desgraciadament, el plantejament de Cerdà va ser una utopia i les pressions de diferents sectors de l’època no van permetre que les pomes estiguessin en el seu interior amb jardins, i en lloc d’arbres es van situar petits tallers familiars, i els quatre costats de les illes acabarien edificant , donant lloc al Eixample que avui coneixem.

La zona de l’Eixample, causa del seu èxit per a la mobilitat, va comportar una expansió de la ciutat i va acabar unint localitats i barris com el de Gràcia, que amb la Revolució Industrial van començar a estar lluny del nucli principal de Barcelona.

Amb aquesta operació Barcelona va guanyar una zona totalment nova que li va permetre expandir-se més enllà de les estrets carrers que, en la seva anterior planificació medieval, tenien el seu màxim exponent al Barri Gòtic.

A causa d’aquest creixement, van ser moltes les famílies de nous empresaris que van establir les seves residències a els nous carrers de l’Eixample, i no en va les millors obres del modernisme català es troben en aquesta zona, com La Pedrera, Casa Milà, Casa Batlló i la casa Ametller.

A més, alguns dels carrers més famoses de Barcelona es troben a la zona de l’Eixample, com a Passeig de Gràcia, Rambla de Catalunya, Avinguda Diagonal, Gran Via de les Corts Catalanes i Balmes.

I si hem parlat de residències famoses i de carrers insignes, l’Eixample està ple de monuments com l’arxiconeguda Sagrada Família, obra mestra de Gaudí, la plaça de toros La Monumental, el Teatre Nacional de Catalunya, o la Casa de les Punxes.

Però el districte de l’Eixample va romandre aturat molt de temps, perquè estava limitat per les fàbriques properes al Riu Besòs, i no podia seguir expandint-se, fins que el 1986, gràcies al fet que Barcelona va ser escollida seu dels Jocs Olímpics de 1992, aquestes fàbriques són traslladades fora de la ciutat i per fi és possible iniciar un Eixample amb la visió utòpica de Cerdà ben present, creant jardins entre les illes, amb l’única presència de les xemeneies de les antigues fàbriques traslladades.

Gràcies a aquesta nova ampliació de l’Eixample, es construeix la Vila Olímpica que donarà pas a Poblenou, un dels barris més triats per la gent jove per viure.

Amb tota aquesta història, i amb l’Eixample convertit en el cor de Barcelona, ​​aquesta zona es configura com un dels millors llocs per viure d’Europa, i és aquesta oferta de cultura, oci i vida cosmopolita, el que crida l’atenció d’inversors estrangers que volen comprar pisos, que veuen a Barcelona una ciutat un 40% més barata que la resta de capitals europees però amb una singularitat que la fa única.

En Ollé Bertrán som especialistes en la recerca de pisos a l’Eixample a més d’assessorar venedors de pisos de la zona perquè treguin el millor partit a la venda del seu immoble

Us mostrem aquest espectacular àtic amb més de 150m2 i una gran terrassa al centre de l’Eixample