Ollé Bertrán

Com actuar davant d’un veí sorollós?

La contaminació sonora no només pren vida a les principals avingudes de les ciutats més emblemàtiques del país, sinó que pot allotjar prop de la nostra llar com un virus. Sí, com un virus perquè pot afectar la nostra salut fomentant l’estrès, mal dormir i la frustració en no saber com tractar amb el problema. Si ets dels que té un veí escandalós o viu a prop d’un negoci que genera renous constants, pots solucionar seguint els procediments correctes.

El primer que es recomana davant aquesta incòmoda situació és parlar de manera amable amb el veí o el propietari en qüestió i explicar-li la situació; sigui que moguin les taules durant tot el dia i el teu sostre no pari de ressonar o tinguin un nen que cridi constantment, hauràs parlar de forma cordial per buscar la resolució del problema. Si és un veí conscient i educat, segurament tindrà consideració amb tu i corregirà la seva conducta (o el factor de soroll), però què passaria si fa cas omís als nostres reclams? Com podem procedir davant un veí sorollós que no pretén corregir les incomoditats que causa?

A continuació, et explicarem breument com pots procedir per amainar les conseqüències d’un agent sorollós i molest.

  1. Si el veí fa cas omís als teus sol·licituds, hauràs comunicar-te amb la comunitat de veïns. Pot ser que la molèstia sigui compartida, així que, de guanyar aliats podràs tenir un millor resultat.
  2. En cas que la comunitat de veïns no estigui del teu costat o facin els ulls grossos davant la teva queixa, hauràs denunciar el cas. No importa que estigues sol en el procés, si tens proves, tindrà sentit i potser solucions per la via legal.
  3. L’última instància, en no obtenir una ràpida solució, serà denunciar als tribunals.

És molt important que acumulis totes les proves possibles de la teva motiu de queixa. Haver cridat a la policia mentre hi havia una festa o realitzar diverses reunions amb la comunitat pel que fa a la temàtica, podran comptar en cas d’arribar a un judici.