Ollé Bertrán

Com aïllar el fred en un habitatge

Preparar-se per l’arribada dels mesos freds significa condicionar el nostre habitatge assegurant el seu aïllament tèrmic i fer-la així més acollidora i confortable durant l’hivern. Només n’hi ha prou amb seguir aquests senzills consells per crear una diferència notable en la temperatura de la teva llar.

Segellar buits i esquerdes

Aquests petits forats i esquerdes van en detriment de l’eficiència energètica, de fet, aquest tipus de desperfectes pot ser responsable de la pèrdua de fins a 20% de la calor! Per tant, un correcte segellat no només contribuirà a la calidesa de la teva llar, sinó també t’ajudarà estalviar diners.

Aïllament de murs

Sabies que l’aïllament de les parets pot suposar un estalvi de fins a 45% en calefacció i aire condicionat? Dur a terme aquest treball és una inversió els beneficis comencen a veure al curt termini. Necessitaràs utilitzar materials aïllants de bona qualitat i l’orientació de professionals de l’àrea.

Tancaments

És altament recomanable instal·lar finestres de doble vidre i marcs de trencament amb pont tèrmic, ja que contenen un material aïllant entre les parts internes i externes del marc. Que són més cares que les tradicionals? Sí, però garanteixen la desaparició de les condensacions, les quals es formen a causa de la diferència de temperatura entre l’exterior i l’interior, el que millora de manera considerable l’aïllament dels habitatges.

Sostres

En el cas dels sostres, les pèrdues energètiques se sent sobretot a les golfes, ja que el sostre connecta directament amb l’exterior. Per l’aïllament és recomanable triar un material lleuger i que ocupi poc espai, llanes minerals, aïllants reflexius o geotèxtil, solen ser els més habituals.

Aïllament ecològic

Si no vols triar una opció sintètica, sempre pots optar pel suro, el qual és un material 100% natural, té una gran capacitat aïllant i es pot usar en parets i sòls. Té una durabilitat superior a altres aïllants, ofereix protecció contra la humitat, és hipoalergènic i aporta a la decoració