Ollé Bertrán

Aplicacions per conèixer la ciutat

Mudar-nos de país o de ciutat és un veritable desafiament, ja que requereix temps i esforç, fins i tot conèixer la teva pròpia ciutat, que canvia dia a dia. Adaptar-mai va resultar fàcil, però gràcies a l’era digital tenim un univers d’eines que ens permeten conèixer molt millor el nostre nou lloc de residència. Si bé el procés pot resultar estressant causa de la quantitat de tràmits que hem de fer, al final ens espera una tasca divertida: descobrir els millors llocs a la nostra zona on començar a crear noves memòries.

En aquesta aventura podràs fer servir la tecnologia per ubicar els millors locals, les àrees d’aparcament, carrers o rutes més segures i, fins i tot, conèixer la qualitat de l’aire que respires. Internet ho sap tot i està a l’abast de la mà. De fet, tenir un mòbil en l’actualitat és igual a tenir una bola de vidre: podràs veure i trobar aquells llocs amb els quals sentiràs major afinitat.

Coneix els carrers i rutes de la teva zona

El primer que et caldrà serà aprendre a moure’t a peu i, tot i que Google Maps és la millor alternativa per a això, hi ha una àmplia gamma d’opcions. Citymapper és una d’elles. Aquesta aplicació t’ajudarà a determinar les rutes del transport públic, així com el temps i el cost de la butlleta. Un dels aspectes més interessants d’aquesta eina és que inclou les dades sobre el sistema de lloguer de bicicletes de Madrid o de Barcelona. És més, també indica la disponibilitat de bicicletes a l’instant.

Ara bé, si el que t’agrada és desplaçar-te en cotxe, necessitaràs amb urgència Parkopedia. Aquesta aplicació t’ajudarà a trobar aparcament a més de 8 mil ciutats del món. El millor és que la informació és creada pels mateixos usuaris, els qui decideixen ajudar-se mútuament.

Menja saborós i diverteix-te una estona

Entre els enrenous de la mudança és probable que no hagis tingut temps per preparar un dinar, però no et preocupis, també hi ha infinites aplicacions que t’ajudaran a triar entre desenes de restaurants. A part, pots fer reserves i aconseguir ofertes, de manera que menjaràs saborós i a bon preu. El Tenedor és, per molts, la millor eina. Número u en reserves de restaurants, és el cercador més eficient a l’hora de satisfer un antull.

Però el menjar no ho és tot. També hauràs invertir sàviament el teu temps d’esplai. Per això comptes amb aplicacions com Guia de l’Oci, la qual et recomana els millors plans per a cada dia de la setmana. Abasta tots els gustos, ja que llança tant locals de moda com a espais culturals. I si estàs ansiós per sortir de compres, pots descarregar AroundMe i Chopit, amb dues trobaràs no només botigues autèntiques sinó tota classe de negocis, des de tallers mecànics fins supermercats i farmàcies.

Aprèn sobre la teva nova comunitat

Hi ha aplicacions fascinants per integrar-te més ràpidament a la comunitat i aprendre sobre ella. La més famosa és Mi Barrio, ja que et mantindrà al corrent de tot el que passa al teu districte, des ofertes d’ocupació fins a esdeveniments i talls de trànsit. Alhora podràs conèixer als teus veïns i convertir-te en reporter de la zona publicant notícies. Però si això no en tens prou i ets d’aquestes persones que els agrada deixar la seva petjada al món, l’aplicació espanyola Hackity és per a tu. Amb ella podràs plantejar projectes per millorar el lloc. Pots proposar una cicle via, la construcció d’una biblioteca o l’ús d’un terreny erm per a la creació d’un alberg per a animals. Aquest mitjà, unit al teu poder de convenciment, serà la clau per optimitzar els recursos del teu entorn.

¿Aire pur o contaminat?

Si passes d’un àmbit rural amb abundant vegetació a un espai urbà en el qual predomina el concret i els cotxes, és probable que et preocupi la contaminació. Caliope, per exemple, és una eina que t’indica la qualitat de l’aire en diferents llocs d’Espanya, així com les àrees on hi ha major concentració de gasos tòxics. Aquesta funció es porta a terme gràcies a les dades que recopila de les estacions de mesurament.

Ara només et queda encendre el mòbil i obrir la porta de casa teva, el món t’espera.