Ollé Bertrán

Aprèn a tenir cura de la jardinera del teu pis

Si estàs buscant decorar el teu ambient amb la incorporació de petits recursos naturals, llavors en la teva llar no poden faltar els anomenats “espais verds”. Connecta’t amb la natura a través d’una jardinera al teu pis. Les plantes seran les teves millors aliades per aconseguir-ho.

Depenent de l’extensió del teu pis variarà la mida de la jardinera, però és fonamental mantenir una bona cura de les plantes. Comprova alguns senzills consells per mantenir-les en bon estat:

Coneix els tipus de plantes que tens

Tenir informació i conèixer les característiques de les espècies que hi ha al teu jardí mai està de més, ja que diferents tipus de plantes s’adapten a diferents tipus de llocs i climes de forma més ràpida i amb un millor creixement. No oblidis consultar amb el personal de les floristeries o vivers sobre les plantes que tens.

¿Llum o ombra?

Les diferències en les plantes no són només físiques, saber quins necessiten de més o menys llum t’ajudarà a saber on pots ubicar-les. Hi plantes que necessiten del sol i és primordial situar-les properes a una finestra. Les plantes d’ombra, solen créixer de forma molt lenta i solen ser petites, per la qual cosa són bones per a col·locar-les en diferents mobles o racons dins el pis.

Reg de les plantes: H2O.

Un aspecte molt important és l’aigua i la freqüència de reg, el més recomanable és regar-les a primera hora del matí, a causa que aprofiten la frescor de l’ambient.

La terra és un punt clau en la cura, pel fet que les plantes necessiten un bon drenatge perquè les arrels no s’ofeguin, posa-li atenció al test perquè l’excés d’aigua del reg no es vessi i produeixi deteriorament o humitat en els teus mobles.

Tingues un «Pla B» a la mà

Totes les plantes i flors són éssers que mereixen atenció continuada. És ideal eliminar fulles seques i febles, també és bo utilitzar fertilitzant o adob líquid per enfortir les tiges, flors o fulles.