Ollé Bertrán

Com aprofitar cada metre quadrat de la teva cuina

En l’actualitat, les cases estan reduïdes a existir en pocs metres quadrats. La construcció satisfà la demanda d’una població que, cada any, augmenta progressivament. Per això, és important que sapiguem com aprofitar cada racó del nostre pis i donar-li una utilitat multifuncional. Quan parlem de la cuina, cal que la comoditat estigui entre les seves característiques. Al lloc on l’alquímia dels aliments es desenvolupa i podem passar gran part del dia preparant el menjar de la setmana és important que tinguem l’espai suficient (o almenys generar la sensació) per sentir-nos còmodes. Per això, hem pensat en donar-te 4 tips perquè aprofitis amb èxit cada metre quadrat de la teva cuina.

Cuino i també esmorzar

Si ets dels que necessiten un racó per esmorzar dins la teva cuina, però no saps on es podria materialitzar, pots utilitzar alguna finestra que estigui a l’alçada correcta o fustes plegables. Existeixen en el mercat petits mobiliaris perquè puguis satisfer aquesta necessitat sense renunciar a massa metres quadrats.

Escull electrodomèstics petits
Quan la cuina que tenim és petita, hem de saber com portar l’estalvi de l’espai fins als electrodomèstics. Hi ha alguns que són considerablement grans i acabaran ocupant tot la cuina, així com espais que podrien ser funcionals per a altres coses. Escull els de petita escala.

Acomiada’t dels envans

En dir adéu als envans, guanyaràs molt més espai per mobilitzar-te, ordenar objectes o senzillament deixar un espai buit per al descans visual. Recorda que amb una cuina oberta hauràs invertir en extractors de fums i en què la divisió d’espais sigui harmònic.

Contrastos que generen amplitud

L’espai no només es guanya amb mobiliaris plegables o electrodomèstics petits, sinó generant il·lusió d’amplitud. Un dels consells que aporten experts en l’àrea visual és emprar un lacat blanc en el mobiliari que faci contrast amb un pis fosc (color roure, per exemple).