Ollé Bertrán

Avantatges de posar el nostre immoble en exclusiva amb una agència

Vendre una casa pot semblar un procés senzill que podem fer tots, però que suposa un gran esforç i molt de temps si no controlem bé totes les gestions que hem de fer quan es vol vendre un immoble.

Per tant, plantejar-nos la venda de la nostra casa amb una agència immobiliària suposa una sèrie d’avantatges, si a més ho fem a través d’un contracte en exclusiva, les oportunitats que es vengui abans, augmenten.

El contracte en exclusiva amb una agència immobiliària, és un acord mitjançant el qual s’estableix que el venedor o propietari de l’habitatge, cedeix en exclusivitat a l’agència Immobiliària a la venda del seu immoble durant un període de temps determinat. Per la seva banda, l’agència immobiliària haurà de promocionar i vendre el més aviat possible aquest moble en exclusiva.

En un contracte en exclusivitat immobiliària es determinen a més d’aquesta exclusivitat, el preu de l’immoble, el preu que cobrarà l’agència i el temps d’exclusivitat.

És important que el contracte sigui revisat per un advocat perquè totes les parts quedin conformes i perquè puguis incloure opcions tant si vols canviar d’agent com si vols canviar d’immobiliària.

Encara que al principi quan ens vam decidir a vendre la nostra casa solem pensar que el fet que estigui disponible en diverses agències va a reduir el temps de venda, hi ha una sèrie d’avantatges per al propietari si es decideix a vendre en exclusiva amb una agència immobiliària:

  • Generar confiança en el comprador

Com diem, el fet de tenir l’immoble en diverses agències no garanteix que es vengui abans i ni tan sols a el millor preu, de fet si un futur comprador veu el mateix immoble diferents agències i a diferents preus, deixarà de confiar en l’immoble i a la fi no es decidirà ni tan sols per preguntar en cap de les agències. No obstant això, si tenim un contracte d’exclusivitat amb una agència immobiliària qualsevol comprador sabrà on acudir en el cas d’estar interessat en aquest habitatge i tindrà un interlocutor directe.

  • Estalvi de temps i de diners

El fet de comptar amb una agència immobiliària en general, ja suposa un gran estalvi de temps perquè el venedor s’evita haver d’estar atenent les visites o fent gestions per vendre l’immoble. En el cas de l’exclusivitat immobiliària, el temps també es redueix, ja que, com hem comentat, en el contracte d’exclusivitat hi ha una data de caducitat i per tant la immobiliària es compromet a vendre el nostre immoble en exclusiva en un període de temps determinat.

Pel que fa a els diners i encara que soni contradictori, tal com comentàvem a el principi, vendre un immoble no és tasca fàcil i cal pensar en què els honoraris que guanya l’agència immobiliària són una inversió perquè evitis haver de gestionar tu tota la compravenda i evitar qualsevol error que puguis cometre pel simple desconeixement.

  • Compromís per ambdues parts

Amb la signatura del contracte en exclusiva, el venedor es compromet a no deixar el seu immoble a una altra agència, però al seu torn, l’agència també es compromet a posar tots els mitjans al seu abast per promocionar i vendre l’immoble en el menor espai de temps possible i a el millor preu.

En el cas que hagis deixat el teu immoble en exclusiva però vegis que passa el temps i no es ven o no tens notícies, hauries de plantejar-te que pot tractar-se d’una fallada de l’agència i hauràs de plantejar-te trencar aquest és contracte en exclusiva com més aviat millor per poder canviar d’immobiliària i que t’ofereixin millors serveis.

En Ollé Bertrán comptem amb un equip de professionals immobiliaris amb una dilatada experiència que aconseguiran vendre el teu immoble en exclusiva el més aviat possible.