Ollé Bertrán

Claus per fer un canvi d’armari

Ja va començar la desescalada el passat 4 de maig i ja podem començar a sortir al carrer, com això coincideix amb el canvi de temporada i les altes temperatures ja ens estan començant a anunciar l’estiu, el millor és que et proposis fer el canvi de armari ja, per poder estar d’acord amb el temps, ara que tornem a passar més temps fora de casa.

Aquestes són les claus que et proposem des Ollé Bertrán perquè el canvi d’armari sigui un èxit i et duri tota la temporada.

Per fer un canvi d’armari a fons, el primer que has de fer és treure tota la roba i classificar-la. Aquest és el moment per aprofitar i desfer la roba que ja no et serveixi o que no estigui en bones condicions.

Un cop fet això, hauràs de buscar diferents complements on poder guardar la roba de la temporada passada, com caixes per a les sabates, fundes per als vestits, etc., de manera que tot quedi ben doblegat, organitzat i per descomptat net (tingues en compte que aquesta roba es quedarà guardada fins l’any que ve i com millor la guardis, millor es conservarà). Utilitza els buits de dalt per deixar la roba i els complements que ja no faràs servir i si pot ser en caixes tancades i bosses hermètiques. Identifica les caixes amb algunes etiquetes per si necessites buscar alguna cosa que estigui guardat, així aniràs directament a la caixa i no perdràs temps, a més tot estarà organitzat per al proper canvi de roba.

Amb l’armari buit i la roba d’estiu fora, hauràs d’observar quins espais tens disponibles per a adequar la roba a l’espai o comprar alguns complements nous per poder col·locar la roba de la temporada. El millor per poder posar ordre un armari és que tingui calaixeres o baldes i que estiguin a diferents nivells per a poder col·locar-ho tot:

  • Per a les peces més voluminoses utilitza bosses per guardar a el buit i poder optimitzar l’espai.
  • Per a la roba en general, tot el que puguis guardar en perxes, millor penjar perquè estigui a la vista i sense arrugues, els jerseis i samarretes millor doblats al Casa Kondo perquè ocupin menys espai però quedin ben ordenats.
  • Els complements queden millor en caixes o cistells amb separadors perquè estiguin ben col·locats i a la vista, hi ha multitud d’organitzadors i accessoris que poden facilitar-te l’ordre dels complements en el teu armari.
  • Per les bosses també existeixen organitzadors, però si disposes d’espai, el millor per tenir-los a la vista és col·locar-lo en una prestatgeria on puguis veure’ls d’un cop d’ull com si estiguessin en un expositor.
  • Pel que fa a les sabates, l’ideal també és tenir prestatgeries per tenir-los a la vista, però si no tens massa espai, pots guardar-los en caixes amb fundes de plàstic que puguis posar en qualsevol lloc.

Hi ha diverses formes de classificar la roba:

  • Per colors: amb el que aconsegueixes que el teu armari es vegi estèticament molt millor i que a més et sigui més fàcil cercar combinacions de roba.
  • Per categories és a dir, els pantalons d’una banda, les samarretes de l’altra, etc., que també queda estètic i és útil si saps combinar.
  • Barrejant les dues categories: que seria la manera més útil.

Encara que l’ideal és que pensis en l’ús que li sols donar a la teva roba i l’activitat principal del teu dia a dia per col·locar més a la vista i a mà, totes aquestes peces que fas servir diàriament i relegar una mica a les zones menys visibles les coses que menys fas servir.

Si tens un armari sense portes, el millor que pots fer és comprar penjadors, fundes i caixes que vagin joc per evitar el caos visual i que el teu armari-vestidor es vegi perfecte. Així mateix, aprofita per incloure en els teus armaris algun ambientador subtil que li doni una olor agradable a la teva roba.