Ollé Bertrán

Com decorar una habitació de convidats

Hi ha cases que es presten pel seu espai i les seves dimensions per poder incloure-hi tot el que se’ns ocorri, des d’un vestidor a un safareig, etc., però si ets dels que els agrada tenir convidats a casa, entendràs que no pots allotjar de qualsevol manera, ja siguin amics o familiars, l’ideal és crear-los un espai el més confortable possible perquè estiguin com a casa.

Des Ollé Bertrán sabem de la importància de ser un bon amfitrió, així que deixarem alguns consells per decorar l’habitació de convidats, perquè gaudeixin d’un ambient acollidor i còmode ‘no voldran anar-se’n!

 • El llit: per començar una habitació de convidats ha de comptar amb el seu propi llit, i si l’espai ho permet, el millor és un llit de matrimoni, ja que normalment els convidats vénen en parelles (si és algú només també gaudirà d’un llit amb més metres …) i fins i tot pot cabre en algun moment donat una parella amb un fill petit.
  Si no hi ha espai, pots optar per un llit niu o sofà llit que poden ser de grans dimensions però ocupen la meitat.
 • Emmagatzematge: quan vénen convidats a casa, és normal que portin maletes, així que l’ideal és que comptin amb algun armari per poder col·locar-juntament amb la seva roba durant la seva estada.
  Si no hi ha lloc per col·locar armaris, pots optar per una bona còmoda que també serveixi com a tauleta de nit, i així estalvies espai o pots col·locar alguns penjadors o barres perquè pengin les seves coses.
 • Decoració: el millor per decorar una cambra de convidats és posar una decoració neutra, pensa que les persones que ocupin aquesta habitació ho faran per un període determinat de temps i després aquest espai es desocupa, un espai amb colors clars dóna molta més tranquil·litat i serenitat per agafar el son en una casa que no és la teva.
  D’altra banda, no facis servir massa elements de decoració que després cal caminar netejant. El neutral no té perquè significar fred, es poden afegir elements naturals per donar calidesa a l’ambient o donar-li alguna nota de color amb els complements. Es tracta de tenir una habitació per a tots els gustos però sense renunciar a la calidesa d’una llar.
 • Roba de llit i tovalloles: igual que amb la decoració, la roba de llit ha de ser neutra i de colors suaus, d’acord amb la resta de l’habitació. Així mateix, deixa’ls al llit un joc de tovalloles per a cada un (mans, bany i lavabo) perquè ho tinguin tot a mà.
  Tampoc t’oblidis de deixar a la vista alguna manta ja que no saps si els teus convidats són més o menys fredolics.
  Com a detall important, pots fer també dos tipus de coixí, una més fina i una altra més gruixuda, perquè cadascú triï la que més li agradi.
 • Ambient: com comentàvem en el tercer paràgraf, encara que es tracti d’una habitació que no és d’ús diari, no cal descuidar certs detalls, entre ells la neteja, així com la ventilació i per descomptat, l’aroma. Amb espelmes aromàtiques o sobres amb perfums suaus, aconseguiràs que l’habitació mantingui una olor agradable sempre.
 • Il·luminació: la il·luminació és molt important en qualsevol estada, si no comptes amb llum natural, procura col·locar bones llums càlides per donar-li un ambient agradable a l’habitació a qualsevol hora del dia.
 • Petits detalls: si es tracta d’una visita prevista, sempre pots afegir un plus amb certs detalls que resulten molt agradables per als convidats, com posar flors fresques a l’habitació, unes sabatilles de tela, o fins i tot una gerra d’aigua amb els seus gots per si els entra set enmig de la nit, si a més col·loques una petita cistella on incloguis sabó i xampú de mida mini, estaràs donant el toc perfecte perquè se sentin com a casa.

L’ideal és que la cambra de convidats compti amb el seu propi bany, per evitar que els visitants caminin pul·lulant per la casa i per poder també mantenir la teva privacitat i la d’ells.
Rebre convidats tant esperats com inesperats és tot un art, i cal estar preparats sempre, encara que tenint en compte aquests consells que hem plasmat, així com els teus petits detalls, et convertiràs en una gran amfitriona.