Ollé Bertrán

Com encertar amb els mobles de jardí

Com encertar amb els mobles de jardí

La primavera i l’estiu són les estacions ideals per poder gaudir del teu jardí, Però com tot, triar els mobles que vas a posar no és tasca fàcil, a més el mercat ofereix una infinitat de possibilitats, i és molt fàcil que cometem l’error de comprar coses que després no resultin tan pràctiques o tan ideals com pensàvem.

Des Treshabitat, donarem les claus per encertar amb els mobles de jardí.

 • Pensa en l’ús del teu jardí: El primer que has de fer és saber què vols fer al jardí per poder comprar els mobles, ja que no és el mateix un jardí que vagis a fer servir per dinar i sopar, que un jardí que facis servir per prendre el sol o per exemple, per llegir i relaxar-te.
 • Tingues en compte la mida:tant de jardí com dels mobles, si el jardí és petit no podràs col·locar mobles grans, i a l’inrevés tampoc o es veurà desaprofitat i buit. Cal mesurar bé l’espai tenint en compte que cal deixar lloc per a circular entre l’entrada i els mobles i entre els mateixos mobles (taula i sofà o cadires).
 • Elegir els materials: el material que escullis per als mobles, dependrà molt de si la terrassa és coberta o no, ja que en el segon cas, els mobles estaran més exposats a el sol ia les inclemències de el temps. Entre ells, es troben:
  • fustes: les millors per a exterior són cedre i teka.
  • Fibres naturals: Millor per a espais tancats perquè són més delicats.
  • Alumini i forja: el primer per mobles menys pesats i que no s’oxidin i el segon cal tenir en compte el pes i el deteriorament de la pintura.
  • Ratan o Plàstic: El primer és una barreja sintètica que imita les fibres que resisteix bé i el plàstic és el més econòmic.

Els tèxtils que facis servir per a exterior, també han de ser especials, amb materials que resisteixin els raigs de sol i que siguin impermeables.