Ollé Bertrán

COM PREPARAR UN HABITATGE PER vendre-la

Encara que ens sembli fàcil i una obvietat, un habitatge ha d’estar en perfectes condicions si volem que resulti atractiva per als futurs compradors i es vengui ràpid. És a dir, l’èxit o el fracàs de la seva venda, depenen molt de com i què ensenyes.
Com ja se sap ‘la primera impressió és la que compta’ i això també és aplicable quan ensenyem un immoble. Una de les coses bàsiques que podem aplicar quan volem preparar la nostra casa per vendre-la és el que s’anomena ‘Home Staging’ o el que és el mateix ‘posada en escena de la casa’ perquè aconseguim que la nostra casa llueixi la seva millor aspecte i arribi de manera positiva als futurs compradors. Aquestes són algunes regles bàsiques de l’Home Staging:
 Netejar i ordenar: pot resultar obvi, però és una de les regles primordials per ensenyar una casa. La casa ha de lluir polida i amb tot al seu lloc.
 Despersonalització: no importa el bonica que estigui la teva casa, la decoració que tinguis sempre serà “el teu decoració” i no té perquè agradar-li a tothom. Per això, l’ideal és mantenir una casa neutra, que no tingui massa objectes personals. De la mateixa manera, si tens les parets amb colors especials o decoració especial, el millor serà que pintes de nou la casa i que ho facis amb colors clars.
 Espai: no importa el petita que sigui la casa, el millor és reorganitzar l’espai, posar els menys mobles possibles però adequats, si pot ser que no semblin vells, i que la casa resulti folgada i lluminosa, per això últim, si no comptes amb llum natural hauràs de prestar atenció a col·locar una bona il·luminació.
 Reformar: aquest és un altre punt clau a l’hora de preparar un immoble per a la seva venda. Cal plantejar-se canviar coses que no funcionin o estiguin deteriorades amb l’ús i substituir-lo per coses noves. Cal prestar especial atenció al bany i la cuina, que són dues de les habitacions en les que més es fixa un comprador.
Aquí caldrà valorar si realitzarem petits canvis perquè no disposem de pressupost, o per contra ens plantegem alguna cosa més, fins i tot fer alguna obra. Tingues en compte que la inversió que facis es traduirà en un augment de preu, a més que la casa resultarà més atractiva i es vendrà abans.
Com hem vist, una cosa tan senzilla com preparar una casa per vendre-la pot resultar un procés més llarg i pesat del que creiem, si realment volem fer-ho bé i que la venda es faci el més ràpid possible, hem de plantejar-nos seriosament la idea de contractar els serveis d’un professional. Els avantatges de deixar casa teva en mans d’un professional són moltíssimes, però potser les més importants són aquestes:

  1. Informació: un agent immobiliari coneix el mercat, sap com treure-li partit al teu habitatge, ells prepararan el teu anunci fent que sobresurti de la resta, i el que és millor, compten amb portals i xarxes socials des d’on poden donar a conèixer el teu habitatge i fer que arribi a un major nombre de persones, de manera que augmenten les possibilitats d’una venda segura i ràpida.
  2. Negociació: evitaràs perdre el temps entre trucades i visites inoportunes de gent que potser ni tan sols està interessada a comprar. El teu assessor controlarà als possibles compradors i en el cas que hi hagi alguna oferta, podrà ajudar-te amb la negociació, ells han d’establir amb tu el marge i el límit en funció del preu de venda i t’assessoraran en les millors ofertes per aconseguir la venda.
    Des de la nostra agència immobiliària Ollé Bertrán, ens oferim per preparar el teu immoble, comptem amb els millors professionals per poder treure-li el major partit al teu immoble i que l’operació de compra-venda s’efectuï el més aviat possible, sense que hagis de preocupar-te per res.
    Des de la nostra web https://www.ollebertran.com/, podràs contactar amb nosaltres per a qualsevol dubte o consulta que puguis tenir, estarem encantats d’atendre’t.