Ollé Bertrán

COM REFORMAR EL BANY SENSE OBRES

El bany és una de les estances més importants de la casa, és una habitació d’ús diari i de tota la família, així que comptar amb un que sigui agradable i pràctic, ens permetrà que aprofitem al màxim el temps de relax que passem allà.

Però precisament perquè és un espai molt transitat, es deteriora amb més facilitat, a més a l’estar en contacte amb aigua i vapor, els propis rajoles i estris es fan malbé amb el pas del temps, si vols donar-li un aire nou al teu bany i llueixi diferent però sense fer obres, aquí proposem algunes idees.

Per començar, una opció per canviar les rajoles sense fer obra, és escollint la possibilitat de pintar amb una pintura especial, prèviament hem de netejar-los bé i un cop estiguin secs, s’aplica la pintura. Si tenim una banyera que estigui espatllada o per posar-la a joc amb la nova pintura de les rajoles, també hi ha una pintura especial que el deixarà un acabat ceràmic. Tant si tenim banyera o dutxa, podem aprofitar la nostra renovació sense obra per instal·lar una mampara invisible a la banyera, d’aquestes que tenen poc gruix i no donen sensació d’ofec.

Una altra possibilitat és revestir una paret amb una placa de fusta i col·locar prestatgeries del mateix color per col·locar les tovalloles, així comptem amb emmagatzematge i no cal col·locar penjadors a la paret.

En el cas del sòl hi llosetes o lames viníliques que es poden col·locar d’una manera molt fàcil i que aconseguiran que el nostre bany s’estreni un sòl nou. Així mateix, podem instal·lar microciment, aquest material permet que hi hagi unificació del sòl, la paret i fins i tot els taulells i queda molt continu ja que no té juntes, dóna una sensació de lleugeresa visual i d’harmonia en tota l’estada.

Tot això seria pel que fa a l’aspecte general, i podem combinar alguns rajoles pintats amb el revestiment de paret, etc. Ara bé, un cop tinguem això clar, és hora de començar a renovar la resta de l’habitació perquè el bany sigui més pràctic.

Com normalment es tracta d’una estada petita, la disposició dels mobles i del mobiliari ha d’ajudar a que l’espai es vegi més gran. Posar mobles ‘volats’ és a dir, aquells mobles que queden ancorats a la paret i que no arriben a terra, donen aquesta sensació de lleugeresa visual ia més són molt actuals.

Per optimitzar l’espai és important que tinguis un bon taulell, independentment dels metres dels que disposis, un taulell és molt útil a l’hora de maquillar-nos i per poder col·locar les coses imprescindibles que necessitem a la vista, com el porta-raspalls de dents, la sabonera o una caixa de mocadors. Si ho prefereixes, es pot posar el lavabo sobre ella encara que li tregui espai, és una opció molt decorativa i es pot aprofitar l’espai que quedi sota per posar un moble d’emmagatzematge. També es pot aprofitar la part de dalt del lavabo, en comptes d’instal·lar un sol mirall posar algun moble que tingui mirall incorporat, així a més tindrem lloc per a emmagatzematge.

Si no volem fer forats a la paret per col·locar el tovalloler i els altres estris, cada vegada hi ha més opcions en el mercat d’aquest tipus d’estris que són de peu, si comptem amb espai, podem posar-los a terra i així evitem foradar la superfície.

Una cosa bastant a tenir en compte si reformes el bany és aprofitar per posar aixetes i il·luminació eficient, d’aquesta manera estalviaràs en la factura de l’aigua i de la llum i contribuiràs al medi ambient.

I sobretot mantingues l’ordre, una casa ordenada dóna molt bones sensacions, i en el cas del bany és molt important que l’estona que passem allà sigui agradable, per això, simplifica les coses que deixis a la vista usant els diferents emmagatzematges com mobles o cistelles i mantén net.

Sempre dependrà de l’estil de casa nostra i del nostre gust personal, però un bany ha de ser abans que res funcional. El millor és acudir als professionals perquè ens donin idees i ens facin diferents pressupostos, ells coneixen totes les tècniques i novetats i ens donaran solucions perquè renovem el bany sense les temudes obres i guanyem en confort i benestar.