Ollé Bertrán

Com vendre o comprar en temps de Covid-19?

Tot i que el mercat immobiliari a l’igual que el país en general s’han vist paralitzats amb la crisi que ha provocat el coronavirus, les immobiliàries continuen treballant perquè puguem comprar o vendre el nostre habitatge.

Per tant, comprar o vendre en temps de coronavirus és un procés difícil, ja que tots els desplaçaments i transaccions presencials estan sent afectades pel confinament i les persones tampoc poden sortir a visitar propietats en venda, però tampoc és impossible, ja que el sector immobiliari s’adapta als nous temps i ens permet comprar o vendre des de casa.

Tot i que ja sabíem que hi ha moltes tecnologies que es poden aplicar a el sector immobiliari, aquesta situació ha estat una gran oportunitat per poder implementar-les i poder gestionar les compravendes sense sortir al carrer.

La realitat virtual a través de tour virtuals 3D en el qual el client té una experiència completament interactiva i pot experimentar el fet de visitar l’habitatge com si hi fos físicament, és un dels grans avenços d’aquest sector i permet d’una forma ràpida que els clients puguin veure un habitatge sense necessitat de desplaçar-se, així mateix hi ha nombroses aplicacions que permeten la majoria de les gestions en línia, incloent la signatura de documents.

Això permet que els assessors immobiliaris puguin treballar perfectament des de casa oferint servei telefònic o mitjançant videotrucada on poden atendre als seus clients i resoldre’ls qualsevol dubte.

Si t’estàs plantejant vendre el teu pis o qualsevol altre tipus d’immoble potser és el moment en aquests dies que avancis certes coses perquè quan tot acabi tinguis més opcions de vendre:

  • Comença per contactar amb diferents immobiliàries que estiguin a prop de la teva zona i que et puguin explicar com treballen i quins serveis ofereixen.
  • Una immobiliària que estigui a prop del teu entorn, coneixerà la zona i funcionarà molt bé explicant-què és el que busquen els futurs compradors, perquè puguis oferir la teva casa de la millor manera possible i que puguis vendre com més aviat millor.
  • A partir d’aquí, demana una valoració de l’immoble i demana informació sobre el pla de màrqueting que van a fer-li perquè destaqui amb els immobles de la competència.

Si el teu cas és que tens el pis en venda durant un temps i no has pogut vendre-ho, probablement hagis tingut una mala estratègia de venda, començant per una mala valoració de l’immoble o un pla de màrqueting mal plantejat. Una bona immobiliària et pot explicar els diversos motius pels quals aquest immoble no es ven i d’altra banda buscarà solucions alternatives perquè es vengui una vegada que s’acabi el confinament.

Encara que s’estima que les vendes podrien caure entre un 20% i un 40% durant els propers mesos això afectarà especialment a el mercat de segona mà, tenint en compte que els clients estan confinats a casa seva i no poden ensenyar-les.

D’altra banda l’obra nova segueix amb la seva comercialització gràcies als tours virtuals i si pot comprar sobre plànol. Les immobiliàries segueixen oferint aquestes promocions i donant qualsevol informació al respecte tant a les seves pàgines web com a les xarxes socials, així com per telèfon. Qualsevol informació es pot enviar per correu de forma digital i es poden gestionar reserves i contractes.

Encara que en un primer moment les visites als anuncis de cases a través de les pàgines web han disminuït entre un 40% i un 45%, en les dues últimes setmanes s’han incrementat les visites en els portals immobiliaris i una vegada que les immobiliàries han posat la realitat virtual al servei dels clients, s’han començat a gestionar reserves, entre altres coses perquè els compradors que volen comprar segueixen interessats a buscar una casa nova, més tot i haver viscut aquesta experiència que ens ha portat a pensar en la importància de tenir un habitatge en la qual puguem viure en una zona tranquil·la que ens ofereixi totes les comoditats i que cobreixin les necessitats de la nostra família.