Ollé Bertrán

Coneix el secret de la felicitat danesa per a la llar

Dinamarca, el país més feliç del món segons enquestes internacionals, ha desenvolupat una visió de la vida que s’ha convertit en un concepte a nivell estètic. La decoració hygge -pronunciat com “hu-ga” – tanca tots els secrets de la felicitat danesa en la seva proposta estètica, fent prevaler “el acollidor” com una de les seves banderes. Aquesta proposta valora els petits detalls, fomenta l’alegria, la celebració de les tradicions en companyia dels nostres éssers estimats i té cura del gaudi de la calma en soledat. El hygge és una actitud davant la vida que s’ha extrapolat a la decoració de la nostra llar i el reconeixement de les nostres prioritats; gaudir d’una xocolata calenta, comptar amb una manta suau a la vora del nostre llit, il·luminar la nostra nit a la llum de les espelmes, tenir a la mà els nostres llibres favorits mentre estem a la butaca. En fi, es tracta de gaudir de la casa i recrear aquests petits espais i detalls que ens fan sentir confortables, segurs i divertits davant la vida. Si et sents identificat amb aquesta filosofia de vida, et parlarem sobre aquests detalls que has de tenir cura per fer de casa teva una “llar hygge”.

Aposta per una escena monocromàtica

El hygge busca la simplicitat. Pots triar per als teus parets una proposta monocromàtica fent petits contrastos com ombres tonals. Generalment s’usa el blanc o tons neutres per recrear ambients de serenitat i senzillesa.

La llum ja està feta

Obre les finestres i permet que el sol il·lumini la teva casa! Prefereix, en el possible, la llum natural. La escogencia d’elements puristes i orgànics com les espelmes donarà a la teva llar una sensació de tranquil·litat, calidesa i misticisme.

Crea racons d’extrema comoditat

Pots dissenyar àrees on la comoditat sigui un imperatiu. Elements com sofàs encoixinats, coixins suaus i vistes al jardí convidaran a la contemplació. Podràs refugiar-te del soroll del món i de les multi-tasques en aquests espais.

Dissenya un espai per compartir amb la família i amics

És de gran importància per a aquesta filosofia de vida el compartir amb els teus éssers estimats en un ambient càlid i còmode. Pots emprar una taula gran per tenir grans converses, oblida els temes que puguin generar conflictes o dispersió de l’energia familiar.

Que el teu llit sigui un tron

Utilitza llenceria gruixuda, cobrellits XXL i grans coixins. Procura un llit desitjable per al descans. T’ho mereixes!