Ollé Bertrán

Consells per comprar una casa per primera vegada

Independitzar-se és més que sortir de la casa de la infància: és assumir la vida amb una altra perspectiva i comprendre que l’estabilitat és una responsabilitat pròpia. Per això, comprar una casa per primera vegada, per viure sol o en parella, és un gran pas que implica serietat, compromís i, al final, gaudir.

És normal que et sentis aclaparat, amb por i molta expectativa per ser una experiència desconeguda que representa una de les majors inversions de la teva vida. És probable que hagis viscut processos propers a tràmits i mudances d’amics o familiars que semblaven fàcils, però ara que toca la teva realitat, pots comparar-lo amb una muntanya russa d’emocions: estar al cim genera un buit deliciós a l’estómac, però començar a baixar porta angoixa i por.

Per això, volem compartir amb tu aquests consells per evitar imprevistos i ajudar-te a gaudir de la teva primera mudança:

  • No compris el primer que vegis. Per més senzills que siguin els teus gustos, regala’t l’oportunitat de visitar i avaluar almenys dos o tres opcions d’habitatges abans de comprar. Així podràs comparar i triar la millor opció que realment s’adapti a les teves necessitats.
  • Fes un sondeig de preus de cases similars a la que busques; esbrina els tràmits legals necessaris per a la compra; avalua diferents zones residencials i busca cases immobiliàries que puguin assessorar-te.
  • Contacta amb un agent immobiliari. En matèria de negociacions i béns, sóm els experts. T’ajudaran en la gestió de tràmits legals i l’elecció de diferents propostes d’habitatges.
  • Estalvia abans, durant i després de comprar. Una mudança implica despeses planificades i imprevistos. Per això, estalviar una quantitat addicional al valor de la casa és vital per tenir una liquiditat que permeti solucionar situacions inesperades. Si no comptes amb un crèdit, assegura’t de tenir un fons per al transport de les teves pertinences, reparacions o despeses legals addicionals al que preveieu.

Un cop hagis trobat la casa dels teus somnis, realitza els tràmits necessaris per a la compra i gaudeix la firma que et canviarà la vida. Dedica’t a moblar la casa i a començar una nova vida. Gaudeix-lo!