Ollé Bertrán

Com conservar la fusta de casa teva?

La fusta és un dels elements més versàtils i preferits pels decoradors. Té la particularitat de ser una bona opció per a la decoració de la llar. Si ets una d’aquestes persones que estima els mobles, pisos o sostres d’aquest material, llavors tingues present aquests trucs perquè puguis conservar-la.

No et descuidis!

Aquest material és molt delicat. Has de tenir molta cura amb la humitat, això és perjudicial per a la conservació dels articles de fusta, si constantment la mulles i no deixes que s’assequi bé, a poc a poc, amb el temps, aquesta es va a anar deteriorant.

Una altra precaució que has de tenir en compte és l’exposició al sol, quan els mobles de casa teva o el pis es troben constantment exposats a la llum solar, ¡preocupa’t! Perquè això escurçarà la vida de la fusta i li donarà una tonalitat envellida.

Neteja amb freqüència

La neteja és fonamental perquè les coses perdurin, si deixem que la brutícia s’apoderi de la nostra llar, anem a fracassar amb la cura dels objectes que tant ens agraden. No passis tants dies sense netejar els teus mobles, la pols també és un enemic mortal d’aquest material.

Utilitza productes de protecció

Al mercat hi ha molts productes especialment dissenyats per a preservar aquest material tan delicat. Troba el que més et convingui i segueix les instruccions d’ús perquè els teus coses durin per molt temps.

Els remeis casolans també són de molta ajuda per a la conservació dels objectes, a internet constantment estem veient publicacions sobre aquest tema, no les ignoris i comença a treballar en això.

Cuida’t dels insectes

Els animalets estimen la fusta i també els encanta destrossar, així que no perdeu de vista els raconets de casa teva als quals puguin arribar aquests insectes que són una veritable nosa. Utilitza insecticides o remeis casolans per mantenir-los allunyats de la teva llar, no permeteu que s’instal·lin en els teus mobles perquè després serà molt més difícil eliminar-los.