Ollé Bertrán

Decora amb tocs rústics teva cuina

Malgrat una postmodernitat que sembla caure a sobre sense opcions a la reducció de les formes o als seus extravagàncies, l’estètica rural encara no desapareix de la gamma de tendències de decoració. El rústic rememora la nostra naturalesa salvatge, simplista i acollidora. No cal complicar-se, doncs tot està en la naturalesa amb els seus elements, els seus colors i aquesta calidesa que caracteritza una vida plena d’assossec. La cuina, com a ànima de la llar, quan té aquesta inclinació, ens porta al rudimentari. A uns els trasllada al camp obert, a altres els porta de tornada a la cova. I així, generem un nexe entre l’art de cuinar i l’interiorisme, recordant aquesta vella visió d’alquímia, de pedra i de fusta. A continuació, et direm les principals característiques de les cuines rústiques perquè puguis donar-li un toc indomable al foc de la llar.

La fusta com a element vital

Per a una cuina rústica, la fusta bruta serà un element que imprimirà tota la personalitat de la natura. Des del mobiliari, fins als elements per cuinar, com a grans cullerots, seran un factor clau per donar-li aquest toc salvatge a la teva cuina. Pots deixar-la en brut, pintar-la de blanc o implementar-una tonalitat neutra. La veritat és que aportarà calidesa i fermesa en qualsevol de les seves presentacions. Llarga vida a la fusta!

Prestatgeries obertes

Pots dissenyar prestatgeries sense portes per donar-li profunditat i transparència a la teva cuina. Sí, hauràs de mantenir tot ordenat, però serà un detall majúscul per contribuir a l’estètica rural. Si no et portes bé amb l’ordre, pots implementar cortines de colors càlids. Això donarà un toc encara més campestre.

Tria fibres naturals

Si el que anhelem és l’essència de la naturalesa salvatge, has de triar mobiliari i detalls que estiguin fets amb fibra natural. Cistells teixits, mobles de vímet i altres elements semblants delinearan encara més l’estil.

Pedres i més pedres

La pedra com a element decoratiu pot accentuar la tendència rústica. Pots emprar-la en alguna paret, sobre la fonda o una pica amb bol profund que simuli la seva fermesa i tonalitat.

Decoració campestre i atemporal

Per imprimir detalls interessants en la decoració de la teva cuina, pots escollir rajoles que rememorin l’aire retro. Els colors poden ser vibrants, no hi ha límits davant l’obertura del camp. Pots incloure també elements com les pissarres, plats de fang i peces antigues.