Ollé Bertrán

Descobreix 5 beneficis dels murs verds

Crear un pulmó vegetal sobre les infraestructures d’una ciutat superpoblada. Com pot ser això possible? Els murs verds han arribat per quedar-se. No només són un element visual summament harmoniós i atractiu que aporten una quantitat considerable de beneficis no només per a la nostra qualitat de vida, sinó també per al medi ambient. Cada dia són més els propietaris (i fins a empresaris) que opten per sumar-se a la proposta ecològica que vesteix de verd les ciutats. Quan mirem els seus antecedents ens remuntem a la vinya i les enfiladisses, però aquests jardins verticals són especialment dissenyats amb la consciència de voler fer front a una època acrescuda de treball industrial i contaminació ambiental. Perquè sàpigues més sobre aquesta tendència, et direm 5 beneficis que ens portarà la construcció de murs verds a la nostra façana, edifici o espai públic favorit.

Capturen gasos d’efecte hivernacle

Els edificis i les construccions en general són uns dels principals responsables d’emissió de gasos d’efecte hivernacle. Els murs verds capturen aquests gasos. A més, contribueixen a la purificació de l’aire contrarestant la contaminació en espais tancats. És una de les principals defenses davant la “síndrome de l’edifici malalt”. Un exemple d’edifici malalt a Barcelona, ​​és la torre Agbar.

Redueixen l’energia necessària per a refrigeració i calefacció

Mentre corren els dies d’estiu i anhelem frescor a la nostra llar, els murs verds ens aïllen de la calor excessiva. Això ens porta a una disminució considerable de l’energia usada en aire condicionat, en absorbir la humitat i les altes temperatures. El mateix passa quan arriba l’hivern perquè es converteixen en un aïllant formidable.

Generen aïllament acústic

Per la seva superfície i naturalesa serviran com a aïllants acústics en la teva llar, oficina o lloc de preferència. No hi haurà necessitat de col·locar panells especialitzats, ells faran el seu treball. Tenen la capacitat de reduir fins a 10 decibels de soroll. ¡Baixa volum a la botzina ciutadana de manera natural!

Augmenta la plusvàlua de la zona

Els murs verds són un valor afegit a les propietats d’aquesta època. No és difícil trobar la raó, causa dels seus diversos beneficis i la qualitat estètica que brinda als qualsevol immoble o zona de la ciutat. No només brinda sofisticació en estar a l’avantguarda de l’ecologia i la sostenibilitat, sinó que és un agent de canvi i una forma de cuidar l’entorn.