Ollé Bertrán

Descobreix una nova opció d’habitatge a les cases prefabricades de luxe

Una casa prefabricada és una casa completa que se sol elaborar a partir de diferents seccions confeccionades en una fàbrica, per tant, es tracta d’un terme que es refereix a la construcció de la totalitat d’una casa en un magatzem o fàbrica, abans de que s’instal·li a la parcel·la o el terreny corresponent.

Aquest tipus de construccions estan guanyant cada vegada més protagonisme en el mercat de l’habitatge, i cada vegada són més les persones que van optant per aquesta construcció, ja que ofereixen nombrosos avantatges:

  • Temps: es tracta d’un tipus de construcció que es pot adquirir ràpidament, ja que, en tractar-se de peces construïdes en fàbriques que només han de muntar-se i acoblar, pots disposar-ne en poc temps. Això sí, els treballs de fonamentació subministraments i urbanització s’han de fer igualment.
  • Preu: que sol ser notablement inferior al de les construccions tradicionals i que no tenen el risc de patir sobrecostos. No obstant això el preu és relatiu ja que dependrà dels materials del disseny de la ubicació entre altres coses.

Tenint en compte que aquest tipus de casa es pot personalitzar al teu gust i li pots afegir tots els extres que desitgis, depenent de la qualitat i de les terminacions et pot costar alguns milers d’euros o milions.

  • Instal·lacions sostenibles: les cases prefabricades solen ser molt més ecològiques que les convencionals, ja que en ells es solen optimitzar l’ús de materials i d’energia, es minimitzen els residus i se solen utilitzar materials reciclables, que dit sigui de passada, cada vegada són més variats i de millor qualitat.
  • Personalitzat: aquest tipus de construccions permeten moltes formes de terminacions, tant a l’exterior com a l’interior, i de fet, de vegades és complicat diferenciar una casa prefabricada d’una tradicional.

Com qualsevol construcció i qualsevol habitatge, aquest tipus de casa no està exempta de desavantatges, entre d’altres:

  • Manteniment: El manteniment d’aquest tipus de casa sol ser més car que el dels habitatges tradicionals, ja que estan més exposades a les condicions meteorològiques.
  • Ubicació: La parcel·la on anem a col·locar la casa prefabricada, és clau i és la que sol encarir el preu final, ja que els espais situats en terrenys urbans presenten un valor notablement alt. No obstant això, les parcel·les situades en sòl rústic solen tenir un valor de taxació menor, però implica altres costos, ja que han de ser habitatges respectuoses amb el medi ambient i que tinguin característiques d’arquitectura rural o tradicional segons la zona en la qual es trobi.
  • Finançament: Tot i que en aquests casos se sol acudir al crèdit autopromotor, de vegades cal anar hipotecar primer el terreny per arrencar l’obra i anar després al tradicional crèdit hipotecari. Així mateix, els tràmits i legislació aquest tipus d’habitatges han de complir amb el Codi Tècnic d’Edificació igual que els immobles convencionals.

Com hem dit, a les cases prefabricades hi ha models de bona qualitat o de baixa qualitat i els hi senzills o d’alt standing, de manera que és molt difícil fixar un preu mitjà, ja que dependrà dels materials, el disseny i la ubicació, el que marca el preu és la qualitat de la construcció i encara que algunes persones consideren que aquest tipus de cases són més barates que les convencionals, no és així.

Segons els experts, el metre quadrat construït en una casa prefabricada bàsica i funcional sol estar al voltant dels 1000 € i si els preus són excessivament barats, es deurà al fet que són productes semiacabats sense incloure els costos de fonamentació ni transports i normalment de baixa qualitat .

Existeixen alguns models que estan a l’abast d’uns pocs butxaques, de fet, ja hi ha molts famosos que s’han atrevit a establir les seves cases modulars en enormes parcel·les i que han invertit fins i tot més diners que en una parcel·la normal amb una casa tradicional.

Es tracta de les opcions més cares del mercat tot i que el preu sempre sol ser superior, ja que són personalitzables i poden afegir tots els mòduls i extres que un vol.