Ollé Bertrán

El perfil actual dels compradors d’habitatge

Normalment, la demanda de pisos sol anar lligada a gent jove que aconsegueix el seu primer treball, però en l’actualitat, en no tenir continuïtat ni seguretat laboral, la majoria no pot optar per independitzar-se i formar una llar.

Tots els canvis experimentats en la societat, han provocat que el món del sector immobiliari hagi experimentat una evolució, i si fa uns anys el perfil del comprador era una persona jove, avui dia, ens trobem que els compradors actuals que van a fires immobiliàries són persones adultes més grans de 45 anys.

Normalment aquests compradors sènior, es caracteritzen per la recerca d’immobles més petits, ja que una vegada que els seus fills s’independitzen, tendeixen a quedar-se amb massa espai i el que busquen són habitatges amb menys espai que s’adaptin a la nova situació familiar.

No obstant això i segons estudis recents, actualment, trobem fins a cinc perfils de compradors d’habitatge a Espanya:

Compradors de primer habitatge: segueixen sent els joves d’uns 35 anys que busquen un immoble per poder independitzar-se. Tot i el comentat, és a dir, de la precarietat i la incertesa laboral, així com els escassos estalvis i les dificultats per poder accedir a finançament extern, són un sector del mercat que té un clar interès per comprar.

Compradors de reposició: aquí trobem habitualment, parelles entre 35 i 45 anys que ja tenen un habitatge en propietat i el que busquen és una millora, és a dir, un habitatge que els aporti noves prestacions, ja que les seves circumstàncies han canviat i volen apostar per una nova llar.

Així mateix, aquí podem trobar compradors majors de 65 anys que van buscant el que dèiem anteriorment, immobles més petits una vegada que els seus fills ja no viuen amb ells o fins i tot habitatges més cèntriques, que els aportin un plus de serveis més propers.

Compradors de segon habitatge: en aquest perfil trobem parelles que ja tenen un habitatge familiar però que busquen una segona residència, bé a la costa o bé a la serra. És una forma d’inversió ja que moltes vegades es compra per a la seva venda posterior o per al lloguer.

El perfil d’aquest tipus d’habitatges solen ser gent amb un poder adquisitiu alt i fins i tot inversors estrangers, que no només es conformen amb comprar immobles en primera línia de platja, sinó que busquen zones residencials on puguin trobar amb facilitat tot tipus de serveis.

Compradors d’inversió: en aquest segment trobem dos tipus d’inversors:

Petits inversors: després de la recuperació del sector immobiliari, hi ha moltes persones que es decideixen per tornar a invertir en el totxo, i en aquest cas trobem professionals en actiu, espanyols o estrangers que ronden els 50 anys i que tenen la capacitat financera suficient per poder comprar. Solen invertir en zones centre de les ciutats amb una grandària mitjana d’uns 80m2 i que té per finalitat el lloguer per poder treure la major rendibilitat al més aviat possible.

Grans inversors: aquí és on podem veure els inversors professionalitzats, és a dir, empreses tant nacionals com internacionals que busquen grans inversions i diferents tipus d’immobles: lloguer de llarga estada, pisos d’estudiants o lloguer turístic. En aquest sentit, la ubicació dels immobles ha d’estar lligada a una demanda sostinguda, és a dir, zones universitàries o zones turístiques, per treure una rendibilitat fixa a llarg termini.
Si tens qualsevol d’aquestes característiques o simplement tens ganes d’invertir, el millor és comptar amb l’assessorament d’un professional, ja que ells coneixen el mercat i poden ajudar-te per trobar la millor inversió d’acord a les teves característiques i necessitats.

Des de la nostra agència immobiliària Ollé Bertrán, som experts des de fa més de 40 anys en el sector, comptem amb un equip d’Administradors de Finques, Agent de la Propietat Immobiliària, Advocats, Economistes i comptables per ajudar-te durant tot el procés, de manera que inverteixis sobre segur, posa’t en contacte amb nosaltres mitjançant la nostra pàgina web: www.ollebertran.com, estarem encantats d’ajudar-te.