Ollé Bertrán

EN QUÈ CONSISTEIX EL HOME STAGING?

El Home Staging és literalment el que seria la ‘posada en escena de la casa’, es tracta d’una sèrie de tècniques que van aparèixer als Estats Units en els anys 30 i que ara s’està estenent per Europa, i consisteix a preparar la casa donant-li un millor aspecte per vendre-la a futurs compradors.

La diferència principal entre decorar i el Home Staging és que amb el primer, el que estem fent és preparar la casa per al gust personal del propietari que va viure-hi, però, el Home Staging ho fa d’una manera general, més asèptica, de manera que arribi a agradar a un major nombre de persones amb l’objectiu de vendre-de manera ràpida i aconseguint el millor preu.

Per a això, el Home Stager (que és la persona encarregada de realitzar aquests preparatius) haurà de preparar l’habitatge amb algunes tècniques, destacant el millor de la casa i intentant minimitzar els punts febles de la mateixa. No parlem d’amagar defectes, sinó de arreglar o millorar-los.

La primera impressió és la que compta, i en comprar una casa això també es valora, de manera que cal condicionar l’habitatge el millor possible de manera que destaqui entre l’oferta existent i arribi de manera positiva als compradors.

Per començar, el Home Stager ha despersonalitzar la casa, ja que per molt bonica que ens sembli la nostra decoració, es tracta d’un gust molt personal, i del que es tracta és que la casa agradi a més gent, per tant hi ha que treure coses del tipus ‘fotos de família’, records de viatges, etc.

D’altra banda, és molt important que la casa estigui buidada perquè doni sensació d’amplitud, i per descomptat que estigui ordenada i neta. Per molt curosos que siguem, el pas del temps fa que els mobles i les estades es deteriorin, però mitjançant algunes petites reformes sense necessitat de realitzar obres, es pot donar un aspecte semi-nou i fresc a l’habitatge, ja que els futurs compradors o inquilins es fixen molt en aquests aspectes.

Per començar, el millor és pintar-la d’algun color clar (en el cas que tinguem colors més personals), ja que del que es tracta és que l’espai sigui acollidor i neutre perquè els compradors se sentin còmodes durant la visita. Així mateix, es poden realitzar petites reparacions de coses que no estiguin del tot bé, com una aixeta que degoti, algun electrodomèstic que no estigui en bon estat, etc., perquè la casa llueixi impecable.

El Home Staging no es limita a habitatges particulars, sinó que també es pot aplicar a la venda de locals, despatxos, apartaments, cases, etc., i no només té com a objectiu la venda, si el que vols és llogar la teva casa o el teu local, també es pot recórrer a aquestes tècniques. Pel que fa als preus, variaran en funció del que estiguem disposats a fer, per a això, hem de demanar pressupost i que ens aconsellin què és el millor per a la nostra habitatge en funció de les necessitats que tingui.

L’avantatge d’anar a un Home Stager per vendre l’habitatge és que es tracta de personal qualificat, que coneix el mercat i els gustos dels compradors, i que millorarà l’aspecte del nostre immoble perquè es vengui més ràpid. Normalment els compradors aprofiten les mancances dels habitatges per demanar una negociació del preu però si tenim aquest servei, la nostra casa no oferirà mancances sinó que tindrà un plus amb totes les millores, d’aquesta manera, no hi haurà lloc a negociació i es vendrà amb el seu veritable valor.

Encara que ens sembli fàcil poder dur a terme aquest tipus de ‘arranjaments’ per a vendre la nostra casa, la veritat és que per a un propietari a vegades resulta molt subjectiu el fet de decorar o millorar el seu habitatge. No obstant això, contractar una Home Stager, ens donarà objectivitat i per descomptat gestionarà la preparació del nostre habitatge en un temps menor perquè la venda es realitzi el més aviat possible. El millor, és posar-nos en mans dels professionals perquè ens ajudin en aquest procés tant de lloguer com de venda per aconseguir el nostre objectiu sense problemes.

Comptar amb una immobiliària com Ollé Bertrán, pot ajudar-te a preparar el teu habitatge d’una forma ràpida i professional.

L’experiència en múltiples operacions similars fa que puguem proporcionar un servei 360º a l’hora de donar cobertura a les necessitats que puguis tenir per vendre un immoble a Barcelona.

Edit