Ollé Bertrán

IDEES I AVANTATGES DE TENIR UN VESTIDOR A CASA

A tots ens agrada la idea de tenir un vestidor a casa, i encara que pensem que això està pensat per a grans habitatges, també hi ha moltes idees per poder gaudir d’un vestidor amb espai més reduït.

El cas és que tenir un lloc ben un espai en una habitació o bé una habitació completa (si ets més afortunada o afortunat) no és només per fer-nos sentir més moderns, un vestidor fa que no hagis de deixar la roba repartida per tota la casa i que guanyis en comoditat i en temps, tenir-ho tot a mà ia la vista suposa un gran estalvi a l’hora del tan temut ‘què em poso’ de cada dia. Aquí us proposem algunes idees per muntar el vostre vestidor:

Per començar has de saber que existeixen una gran varietat de botigues tant grans magatzems com petits comerços que fabriquen i venen vestidors.

En el cas dels grans magatzems tens una sèrie d’avantatges com ara:

Fabricació en sèrie: en ser fabricació en sèrie tindràs l’opció de trobar algun que s’adapti al teu espai entre l’oferta disponible.
Econòmics: precisament perquè hi ha més oferta surten més barats.
Oberts o tancats: tens la possibilitat de comprar-lo amb o sense portes, tenint en compte que això augmentarà el preu final.
D’altra banda, sempre tens l’opció de triar uns armaris a mida, que s’adeqüin al teu estil i a les teves necessitats, amb aquest tipus de vestidors tindràs aquests avantatges:

Millor aprofitament de l’espai: adaptant a l’espai que hagi a la perfecció i no desaprofitant buits.
Adaptació als teus gustos: els vestidors estàndard són això, estàndard i vénen d’una forma i uns colors molt concrets, que en el cas de ser una mica creativa o simplement tenir un gust molt específic, no quadren amb el nostre estil.
Personalitzat: en la línia del gust, podem personalitzar el vestidor de manera que tinguem cabuda per al que realment necessitem i anem a utilitzar, de res et serveix tenir un penjador per corbates incorporada si no les fas servir …
Oberts o tancats: pots deixar la roba a la vista o per contra posar-li portes, que vagin en consonància amb l’estil que vols i de la mateixa manera personalitzats.
Adaptat al teu pressupost: normalment els mobles a mida solen ser més cars, però si vas a un professional i demanes informació, segur que troba la manera de fabricar-te un vestidor a mida dins del teu pressupost.
Un cop tinguis clar això, només queda que organitzis la teva roba i siguis capaç de buscar-li els elements d’organització i emmagatzematge d’acord a les teves necessitats, encara que hi ha elements generals com ara:

Penjadors: per penjar vestits, abrics, jaquetes, etc. També pots col·locar fundes per mentre no facis servir la roba que es conservi millor.
Calaixeres: imprescindibles per emmagatzemar totes les coses petites, com per exemple, la roba interior. Així mateix pots posar cistelles en els calaixos per als mocadors, cinturons, etc.
Pantaloners: són molt útils per a penjar els pantalons i deixaràs més espai als penjadors per a altres coses.
Sabaters: pots guardar en caixes o posar directament un sabater, depenent de l’espai que tinguis, els hi penjolls per posar-los directament a la paret …
Prestatges: la part de dalt dels armaris pot ser útil per a obtenir caixes i guardar coses que no usem habitualment i alhora són un espai afegit.
Penjadors: pots incloure tot tipus de penjadors que facilitin l’ordre, com penjadors per mocadors, amb penjadors múltiples per penjar els collarets, corbates, etc.
Il·luminació integrada: si afegeixes una il·luminació integrada als teus armaris, lluirà molt més bonic i et resultarà més fàcil encara trobar tot el que necessitis.
Com hem comentat, i encara que sigui l’ideal, no necessites una habitació completa per muntar un vestidor, es pot dividir l’estada perquè puguis crear el ambients per al dormitori i per al vestidor en un mateix espai i pots veure-ho tot a primera vista per poder triar la roba i els complements en el menor temps possible, al mateix temps tant un vestidor obert com tancat, estant en ordre ajudaran a mantenir i protegir la roba en perfecte estat durant més temps.