Ollé Bertrán

Llums d’exterior per il·luminar les teves nits d’estiu

L’estiu és l’època en la qual podem gaudir més de l’espai exterior de què disposem. Tenint en compte el període de tancament que hem tingut i sabent que el coronavirus no ha desaparegut, es fa molt més important poder organitzar la nostra llar de la forma més còmoda possible per passar més hores dins de casa però alhora poder gaudir de les bones temperatures en el nostre entorn exterior.

Des de la nostra agència immobiliària Ollé Bertrán, et passem algunes propostes de llums d’exterior perquè il·luminis les teves nits d’estiu.

Tant si disposes d’un gran jardí com si tens una petita terrassa, hi ha moltes idees perquè puguis il·luminar l’espai, però sobretot perquè creus ambients, ja que no es tracta només d’il·luminació exterior sinó també que la il·luminació sigui decorativa i que a través de diferents punts de llum puguis crear diferents ambients per gaudir d’aquest espai lliure a la nit.

Per a això hauràs de delimitar els espais tenint en compte quines són les zones d’accés, quines són les zones de pas, el lloc on menjar o on vas a mantenir una reunió, etc., per poder buscar la il·luminació que millor s’adapti.

El color de la llum (blanca càlida o blanca freda) dependrà de l’ambient que vulguis crear i de l’ús que li vagis a donar a l’espai. Una opció interessant és comptar amb reguladors de llum per posar la intensitat que necessitis en funció de les necessitats.

Tant per a un jardí com per a una terrassa el millor és utilitzar llums de LED que són molt millors que les tradicionals i que suposen un estalvi d’energia. Així mateix, és important que escullis llums per a exterior amb materials que resisteixin bé la humitat i la pluja.

  • Si tens un jardí

Si comptes amb jardí a casa, hauràs de decantar-te per llums d’exterior o focus d’exterior que donen molt bon resultat per il·luminar els espais grans i els jardins frondosos creant profunditat. Així mateix, hi ha al mercat testos lluminosos en diferents colors que també poden ajudar a donar a llum les plantes del nostre jardí, i una altra idea interessant pot ser col·locar garlandes en els arbres per donar-li un toc màgic al nostre exterior.

Cal prestar especial atenció als camins, que hem de deixar a la vista i ben il·luminats per no anar a les fosques a la nit, en el cas, la millor opció són els llums solars que il·luminen perfectament l’espai exterior sense necessitat de cap tipus de instal·lació, llums que siguin encastables a terra o balises.

Per a la zona on tinguis instal·lada la taula per menjar o l’espai de relax, pots fer ús de llums penjants o llums de peu per il·luminar bé la zona.

  • Si tens una terrassa

En el cas de tenir un espai més petit com una terrassa, el tema de la il·luminació dependrà de si és coberta o no, ja que en qualsevol dels dos casos pots posar aplics a la paret o llums perimetrals, però a la terrassa coberta també podràs col·locar llums de sostre, però, a la descoberta, hauràs d’optar per llums complementàries portàtils de peu o de taula.

En l’actualitat i per evitar la despesa d’energia, hi ha bombetes intel·ligents que s’activen amb la presència, però que fins i tot pots controlar a través d’alguna aplicació que pots instal·lar en el teu mòbil perquè puguis apagar els llums quan no estiguis utilitzant l’espai o per si t’oblides de apagar i estàs fora de casa.

L’estil que tinguis tant a casa com el teu propi, ha de determinar molt l’estil que li donis al teu terrassa, ja que el mercat ofereix una àmplia gamma de models, des de làmpades més industrials, llums ètniques, fanalets, garlandes o fins i tot espelmes, etc. perquè puguis personalitzar la teva terrassa o jardí al teu gust.