Ollé Bertrán

Monocrom i elegància: un decoració d’altura

Moltes persones estan conscients que busquen una decoració totalment sofisticada, saben el que volen, saben el que necessiten, però no saben del tot com trobar-lo. Llavors, t’expliquem que el millor amic de l’elegància, el sofisticat i el acollidor, és la tendència del monocrom. Utilitzar un sol color com a protagonista de les nostres parets pot semblar una opció poc creativa, però la veritat és que hi ha estratègies perquè el contrast pugui cridar que hi ha vida, mentre l’elegància conté gran part de la nostra atenció i la nostra mirada. A continuació, et donem 5 tips perquè puguis triar l’estil monocromàtic per als teus parets i deixis de banda l’avorriment.

Un color neutre

El primer pas per començar a revestir nostre pis és l’elecció d’un color. Per a una decoració monocromàtica, és fonamental que aquest sigui neutre perquè pugui complementar-se amb altres colors. A més, donarà aquesta sensació d’uniformitat i harmonia que estem buscant.

Llums i ombres

Després de triar el color neutre que farem servir com a base, haurem de donar-li la volta. Això necessitarà que trobem aquests punts imaginaris on crearem les llums i les ombres; és a dir, els contrastos. Per això, utilitzarem el mobiliari, els tèxtils o qualsevol altre detall que pugui sortir-se del fons.

Inclou el teu personalitat

En l’elecció de colors heu de tenir en compte què és el que vols sentir i amb què has sentit d’identificació. Els colors i cada element escollit han de parlar de tu. Per això, pren el temps que vulguis per triar la paleta de colors adequada amb els seus respectius contrastos.

Busca el confort

No només has de concentrar-te en que les combinacions de colors estiguin a l’altura del moviment estètic o que els accents estiguin escollits amb saviesa, sinó que has de buscar i trobar el confort en aquesta paleta de colors. El més important és que et sentis còmode en la teva sala d’estar i que el teu pis abast aquesta característica d’espai sofisticat.

Menys és més

Encara que et sembli que la teva sala d’estar ha passat d’estar atapeïda d’atractius visuals a una calma visual aclaparadora, recorda que menys és més. Per restar elements i tenir unicitat a l’hora de decorar, no vol dir que hagis perdut en l’intent. Tot el contrari!