Ollé Bertrán

Nous hàbits per els futurs compradors d’habitatges

Haver assistit a la pandèmia del coronavirus i haver hagut de ser a casa confinats durant més d’un mes i mig després d’haver-decretat l’estat d’alarma, ha fet que molta gent es plantegi el tipus d’immoble en què viu i hagi començat a donar-se adonar que igual, la seva casa, no reunia les condicions suficients per moments en què t’has de quedar tant de temps a casa.

La majoria dels futurs compradors que es decideixin per un nou habitatge, tindran una sèrie de preferències totalment diferents a partir d’ara, ja que el que més es va a valorar serà un immoble que compti amb espais oberts, fins i tot si això ens porta a viure més lluny de el centre.

Noves prioritats a l’exterior dels habitatges

En el cas de voler seguir vivint en el centre de la ciutat, el tipus de casa més demandada serà aquella que tingui terrassa o balcó, ja que aquest tipus d’immoble té molts avantatges:

  • La llum natural d’una casa amb terrassa o balcó ens dona l’oportunitat de poder gaudir del bon temps, cosa que es tradueix en beneficis per a la nostra salut.
  • Espai a l’aire lliure, pots transformar la teva terrassa o balcó en qualsevol espai per poder gaudir de l’aire lliure i depenent de la mida, podràs crear una zona de relax, un menjador exterior o fins i tot fer exercici fora.
  • Contacte amb la natura, pots decorar la teva terrassa o el teu balcó amb plantes per tenir aquest toc de natura, fins i tot si t’atreveixes, muntar el teu petit hort urbà i poder conrear aquí petites hortalisses o herbes aromàtiques.

Si a partir d’ara la teva feina et permet poder treballar des de casa, també pots plantejar l’opció de comprar una casa més allunyada de el centre que pugui comptar amb jardí. És important considerar que una casa a la perifèria incloent jardí, pot rondar el mateix preu que una al centre amb terrassa i balcó, i no obstant això tindràs més espai i més privacitat.

Noves prioritats a l’interior dels habitatges

Els nous compradors van a buscar cases que estiguin menys compartimentades, amb menys parets i espais més oberts per poder aprofitar la distribució establint diferents zones per a les diferents activitats en funció de les necessitats de moment.

  • El rebedor passa a formar una part important ara de la casa, ja que per evitar contagis, hem de tenir l’entrada de casa nostra ben organitzada i adequada amb algun sabater per deixar les sabates que usem al carrer, un lloc on guardar les coses que portem fora (carteres, mòbils, moneders …), fins i tot un dispensador de gel hidroalcohòlic.
  • La cuina, que és sempre una de les estances més valorades pels compradors, es buscaran grans amb molt d’espai d’emmagatzematge.
  • També s’optarà per habitacions extra, de manera que puguis adaptar-la a les necessitats de la teva família, per exemple, un despatx per poder teletreballar, una cambra per a nens per a les tasques o per als seus jocs o algun espai per poder fer exercici a casa.
  • Banys també és important tenir algun bany extra, ja que podem trobar-nos que algun membre de la família pugui estar malalt per coronavirus, en aquest cas caldrà aïllar i tenir un lavabo específic per aquesta persona.

Altres qüestions que es tenen en compte ara quan busquem una casa, serà apostar per habitatges amb estalvi energètic i que comptin amb domòtica, ja que són aspectes importants que estaran molt demandats per si hem de recloure’ns a casa una altra vegada.

Afortunadament, la desescalada que va començar el passat 4 de maig i ens permet cada vegada més l’activitat fora de casa i en concret el sector immobiliari està funcionant des de la fase 0, així que des de la nostra immobiliària Ollé Bertrán, t’animem a que et posis en contacte amb nosaltres i t’ajudarem durant tot el procés perquè trobis una casa que s’adeqüi a les teves necessitats actuals.