Ollé Bertrán

PROPÒSITS PER CUIDAR LA TEVA CASA A 2019

Com tots els anys, arriba el moment de fer propòsits, el deixar de fumar, apuntar-se al gimnàs, etc., està molt bé, però què passa amb la nostra casa? Aquí és on passem la major part del temps ia més és el nostre refugi quan per fi vam acabar el dia. Arribar a una llar segura i confortable ens dóna harmonia i seguretat, aquí us donem alguns consells per anticipar-nos a qualsevol eventualitat i tenir una casa cuidada:

Electricitat: és un dels temes més importants als quals cal prestar atenció a una casa. Gairebé tot el que fem servir és elèctric, electrodomèstics, calefacció, aire condicionat i per suposat la llum. Doncs bé, és recomanable revisar les instal·lacions un cop l’any per evitar algun curtcircuit que pugui provocar alguna cosa pitjor, així com revisar els electrodomèstics i tenir sempre bombetes a mà per si es fon alguna.
Fontaneria: en la mateixa línia que l’apartat anterior, aquest punt també és fonamental. Cal revisar les claus de pas i les canonades anualment, comprovar que no hi ha fuites i revisar les aixetes.
Calefacció: en aquest cas dependrà del tipus de calefacció que es tingui, però no està de més revisar el que tinguem a casa amb l’ajuda d’un professional.
Finestres: és una de les coses fonamentals a la casa, donen llum i permeten la ventilació, però si no estan en bones condicions poden fer-nos gastar molts diners en calefacció a l’hivern i en aire condicionat a l’estiu, de manera que han de ser hermètiques i comptar amb un bon aïllament. Així mateix, cal comprovar els tancaments i les persianes.
Exposició: si tens la sort de tenir llum natural a casa, has de saber que a més del consegüent estalvi en il·luminació, també serveix com a font de calor. L’única cosa que has de fer és obrir les cortines quan el sol entri per la finestra i tancar-les quan se’n vagi, però ull, posa especial cura en si la llum del sol dóna directament a algun moble o tapisseria perquè en aquest cas, podria fer-se malbé.
Jardins: si tenim la sort de tenir jardí, hem de saber que també és la nostra responsabilitat mantenir-lo en perfectes condicions. Evitant que les plantes i / o els arbres puguin provocar que es faci malbé alguna part de la casa o el que és pitjor, d’algun veí. Cal podar i mantenir aquesta zona molt ben cuidada.
Punts febles: si vius en una casa independent o xalet, és important prestar atenció als sostres (per les pluges o nevades) i de la xemeneia.
Per tot això que hem comentat, el millor és contractar un professional que s’encarregui del manteniment de la llar, ens pot resultar més car, però a la llarga, si no comptem amb els serveis d’un expert, pot ser que en cas d’accident, s’agreugi el problema. Una solució, podria ser, destinar un petit pressupost anual perquè ens facin aquest tipus d’activitats, així no haurem de desemborsar els diners d’una vegada.

Juntament amb els punts enumerats anteriorment, hi ha una altra sèrie de factors que igualment influeixen per aconseguir que la nostra casa estigui cuidada, i aquests són:

Espai: una casa amb molts mobles i on no flueixi l’espai, costa més treball de mantenir. Desfés-te de mobles inservibles i compra o reutilitza els que siguin més pràctics, d’aquesta manera la casa es veurà més àmplia i lluminosa.
Ordre: és fonamental mantenir l’ordre en una casa perquè llueixi acurada. Des de la cuina o el bany fins al dormitori i els seus armaris. Tot ha d’estar ordenat perquè les coses no es facin malbé, sapiguem on són i on col·locar cadascuna. Per a això, serveix-te d’organitzadors i diverses formes d’emmagatzematge que existeixen.
Color: els colors clars donen molta harmonia a la casa ia més són més fàcils de mantenir. Així i pots valer-te de teles i objectes que li donin aquest toc de color a les diferents estances.
Amb aquests aspectes bàsics però no per això sense importància, podrem mantenir la nostra casa acurada l’any que ve i sempre …