Ollé Bertrán

Què revisen els bancs davant d’una sol·licitud hipotecària

És ben sabut que els bancs són grans aliats a l’hora d’adquirir un habitatge. Si no tens la liquiditat suficient, només has de demanar una hipoteca a un banc. Però encara que sembli molt senzill, sabem que obtenir una hipoteca suposa una gran responsabilitat per a la família. Si ja vas decidir adquirir una casa per mitjà de finançaments bancaris, t’enumerem 5 factors i documents que revisaran els bancs davant la teva sol·licitud.

Experiències de finançament

Per no ser un complet desconegut davant la banca escollida, és important que portis documents que siguin una referència per demostrar la teva responsabilitat creditícia. Poden ser préstecs petits en els quals hagis saldat teu deute i hagis estat responsable amb els pagaments requerits.

Liquiditat per complir amb els pagaments

Als bancs no només els interessarà l’estat satisfactori de les teves anteriors experiències creditícies, sinó que caldrà que puguis comprovar que tens la liquiditat per tirar endavant el préstec sense endarreriments, ni grans dificultats. Si ets una persona natural, serà suficient un rebut de nòmina, els últims estats de compte i lliurar informació necessària sobre els teus responsabilitats mensuals. L’ideal és que les quotes no superin el 30% dels teus ingressos.

Prudència en la sol·licitud

Has d’evitar demanar crèdits com un desesperat. Això no serà un bon indici per a una entitat bancària. Cada intent quedarà registrat i el més apropiat és que estudiïs molt bé quines són les opcions més favorables, a més d’esperar com a mínim vint dies entre una sol·licitud i una altra.

Score en el Buró de Crèdit

A través d’un velocímetre, les institucions financeres podran veure la teva reputació en els crèdits que hagis sol·licitat en el passat. Si el teu color és el verd, els bancs confiaran en tu per donar-te una major quantitat de diners amb baixos percentatges d’interès.

Ets un adult gran?

Si tens més de 80 anys, és molt difícil que els bancs s’arrisquin a atorgar un crèdit. Per més que tinguis una bona reputació a l’hora de pagar finançaments, és possible que els terminis que ofereixin siguin molt curts. Una opció que pots tenir és presentar un aval en el que una altra persona es faci responsable en cas de defunció. Així tindran més confiança a l’hora de la sol·licitud.