Ollé Bertrán

Quines són les tendències de decoració de l’any 2020?

Comencem l’any carregats d’il·lusions i de bons propòsits i per què no, amb canvis en la nostra casa per sentir-nos, si cap, més a gust en elles, des Ollé Bertrán, volem deixar-vos les tendències de decoració d’aquest any 2020 perquè les poseu en pràctica a la vostra llar.

Aquest any es porten les parets amb personalitat: amb motllures i paper pintat, panelats de fusta, fins i tot, composicions de diferents parets per a un mateix lloc. Així mateix, els sostres també cobren protagonisme en la decoració, no només pel color, sinó ‘vestint’ amb motllures i rosasses per esdevenir una part activa de l’estil del teu habitatge. Per no recarregar els espais, pots decorar els sostres d’algunes estades o d’alguns espais i combinar-ho amb les parets.

Els colors de moda segueixen sent els neutres, que mai s’han anat, però en concret el beix, que aporta calidesa i connexió amb els elements de la natura i els espais de la casa. En contraposició el taronja més proper a el groc o el taronja vibrant, serà un dels colors més importants en aquest any. D’altra banda, el color negre és un dels escollits per a les cuines més modernes, no només per al mobiliari sinó per les piques, fogons electrodomèstics i aixetes. Si no t’atreveixes amb incorporar-lo a la cuina al complet, dóna un toc de negre en algun d’aquests elements i modernitza la teva cuina.

El natural segueix sent tendència, la filosofia de el respecte a l’entorn i l’ús de materials naturals, moltes vegades reciclats i fins i tot limitant a el mateix temps el consum de plàstic, també es trasllada a les nostres llars, tant per a les peces d’interior com d’exterior , que es converteixen en un bon exemple d’aquesta nova decoració que és gairebé com un estil de vida.

En contraposició a l’estil natural, hem de destacar que els metalls segueixen estant de moda, tant combinats en peces de mobiliari com integrats en l’arquitectura de la casa i vénen amb tota la seva gamma de colors: daurats, rogencs, acabats en or rosat o negres .

Com la naturalesa no està renyida amb intel·ligència, la tendència que clarament s’imposarà el 2020 serà els mobles intel·ligents: llums, tauletes de nit i taules d’escriptoris, que per exemple, carreguen la bateria del teu mòbil sense necessitat de cables i que resulten tremendament útils en la nostra manera de vida actual. Igualment, es porten els llums escultòriques i de formes corbes (inspirades en l’Art Déco) donant-li molt protagonisme en la decoració.

Pel que fa a el tema dels estils tornem a l’estètica japonesa amb atmosferes molt zen, sense oblidar-nos del Japandi, o el que és el mateix, la fusió entre l’estil japonès d’Orient i l’estil escandinau d’Occident, una tendència que reuneix el millor dels dos estils i que es tradueix en interiors elegants i amb el color d’estil japonès però càlids gràcies a punt rústic de l’estil nòrdic.

Aquest nou estil ens porta a el minimalisme més càlid, on els espais es complementen per tenir menys peces però de més qualitat tant pel seu disseny com per la seva versatilitat en els espais multiusos.

El nou estil coworking també es trasllada a casa teva, una tendència de decoració que respon a la necessitat i al fet que cada vegada, més persones treballen des de casa o en espais compartits, si ets dels primers, és important que prestis atenció a aquest racó de la casa, amb escriptoris i cadires ergonòmiques per fer-nos la nostra feina més agradable.

El vellut segueix estant de moda, no només per a mobles principals, ja que si no t’atreveixes a aplicar-lo en mobles grans (com un sofà) pots usar-lo per entapissar alguna butaca o per elements més petits com coixins i llums.

Juntament amb totes aquestes tendències, hi ha una màxima que has de seguir perquè la casa ofereixi sensació d’amplitud i lluminositat i permeti el pas de la llum, i aquesta és tenir-ho tot en ordre. Amb això i alguns dels estils que hem proposat, tindràs una casa preparada per al 2020.