Ollé Bertrán

QUINES SÓN LES ÚLTIMES TENDÈNCIES EN REVESTIMENT DE PARETS

Quan pensem en la decoració de la casa hem de centrar l’atenció molt més enllà dels mobles i complements. L’univers del disseny d’interiors inclou una infinitat d’elements que poden ajudar-nos a transformar per complet el resultat. La decoració de les parets ocupa un lloc destacat en l’àrdua tasca de transformació dels espais. En el passat van quedar les parets desproveïdes i llises, perquè avui en dia és possible trobar multitud de recursos amb què embellir els espais, com són l’amplia gamma de colors, revestiments i textures.

Una de les tendències en aquest 2018 té a veure justament amb una eina que en els últims temps ha tornat amb força: el paper pintat; torna al disseny d’interiors convertint-se en una de les propostes més de moda en aquest any, una tècnica econòmica i plena d’estil per a crear atmosferes altament atractives.

Si tens pensat donar-li un nou aire a qualsevol habitació de la casa, utilitzar les parets per aconseguir-ho és una opció interessant dins de les múltiples tendències d’aquest any. Papers pintats, tèxtils, metàl·lics, setí, entre d’altres. A continuació, enumerem algunes alternatives que són tendència en parets en aquest 2018.

  1. Mosaic hidràulic: el mosaic hidràulic és una rajola de ciment pigmentat que serveix per decorar tant en interior com en exterior. Això va ser inventat al sud de França a mitjan segle XIX i va ser usat com paviment en les construccions fins als anys 1960. Són ideals per als que els agrada combinar elements de diferents èpoques, tenint com a avantatge que poden netejar-se amb productes que es troben fàcilment en qualsevol mercat gràcies a la seva alta resistència al deteriorament.
  2. Parets de maó: una altra tècnica que marca tendència en matèria de decoració de parets és el maó, amb ell pots obtenir espais càlids i confortables en els quals es fusionin tradició i modernitat. Les sales queden impregnades amb una bellesa extraordinària i es revaloren per a tota la vida, ja que la seva aparença no passa de moda.
  3. Revestiments en 3D: la nova tecnologia permet tenir unes sublims i úniques parets, revestint amb un material que tingui textures i formes diferents a un simple fons de pantalla; a més de proporcionar color, li donen ombres, volums i fan de les teves parets cosa única en decoració. Si col·loques aquest tipus de recobriment, no hauràs d’afegir molt més a l’habitació on la col·loquis, ja que per si sola és un element molt decoratiu que et va encantar.
  4. Suro: dins de les alternatives per a revestir i decorar parets pots escollir el suro per aconseguir un resultat net, natural i original; aquesta és una excel·lent opció, ja que la seva instal·lació és còmoda i fàcil, i el seu acabat és extraordinari. Aquest material és econòmic i torna a la decoració en formats molt més tamisats i originals, d’aquesta manera permet jugar amb diversos volums i colors en revestiments de sòls i parets.
  5. Fusta: quan parlem de fusta sempre pensem en pisos o sostres, però poques vegades se’ns ocorreria per decorar parets. Aquest tipus de revestiment és combinable amb molts materials en la decoració i pot ajudar a crear diferents ambients depenent del tipus i color, de la il·luminació de l’espai total en què es trobin les parets, entre d’altres factors. És un material amb bon gust, estètic, confortable, càlid i noble. La fusta és perfecta per aportar naturalitat als espais. Aquesta forma de decorar les parets resulta molt apropiada per a cases campestres i ambients rústics, ia més no tens per què revestir totes les parets igual, només cal que ho facis en una només per aconseguir l’efecte desitjat i decorar parets amb fusta d’una forma més original.
  6. Marbre, sofisticació i elegància: les parets interiors de marbre envolten als ambients de la naturalesa de la pedra natural. Aquest material té una màgia que és capaç de transformar absolutament un saló. Si busques guanyar lluminositat, els blancs o rosa són ideals per a això; si t’inclines pels ambients més càlids, els cremes i els marrons funcionen a la perfecció; i si el que prefereixes és despertar els sentits, els vermells i els negres mai fallen; definitivament no hi ha espai que es resisteixi a l’encant natural del marbre.