Ollé Bertrán

TENDÈNCIES DE DECORACIÓ PER A 2019

Una vegada que s’acaben el Nadal i guardats tots els objectes i decoració típics d’aquestes dates, un dels propòsits d’aquest any que comença pot ser donar-li un aire nou a casa teva.

Per a això, anem a deixar aquí algunes de les tendències que van a dur-se a decoració d’interiors per a l’any 2019 que està a la volta de la cantonada …

Espais oberts: com és habitual, cada vegada es porta més el d’obrir la casa i no encaixonar espais. Això suposa que aquestes zones es veuran més il·luminades i tot fluirà d’una manera més lliure. En aquest punt, podem parlar d’una novetat, si ja tenim el saló-menjador o la cuina-saló, ara el que es portarà serà un dormitori que s’obre al bany, aquí el color segueix estant dominat pel blanc amb acabats metàl·lics en els detalls en daurat i bronze.
Colors: quant a colors, el que es porta és l’harmonia, tenint en compte el d’obrir els espais, és lògic que ens decantem per colors neutres amb alguna pinzellada de color càlid com taronges, teules o bordeus. I alhora quan disposem d’espai, el que es busca, és crear frescor i elegància, amb combinacions de vermells, verds i blaus com colors més foscos. Així mateix, atreveix-te amb estampats grans. A més a les estances més grans com el saló, pots incloure acabats artesans per al sostre o les parets i donar-li protagonisme a aquesta zona de la casa.
Naturalesa: la naturalesa segueix estant de moda, no només a manera de plantes que donin un aspecte molt natural a casa teva, sinó amb la incorporació de mobles i objectes fabricats en materials i fibres naturals.
Fusta: d’acord amb el punt anterior, la fusta segueix regnant com a element natural per introduir-lo en casa, ja sigui en forma de mobles, o decidiéndonos per ella per folrar el terra o les parets.
Barreja de textures: a més de la fusta, la tendència és a barrejar-la amb altres materials, com pedra i metall.
En els tèxtils, també veurem aquesta disposició a combinar teixits per donar tocs de color a l’estada. Així mateix, les catifes segueixen tenint protagonisme i es porten amb més estampats fent que contrastin amb la neutralitat dels colors, incloent-hi la pinzellada de tons càlids.

Pel que fa als estils, enguany hi ha sort perquè hi ha molt on triar:

Nòrdic: des que vam descobrir l’estil nòrdic, no hem parat d’incorporar-lo a les nostres cases, es tracta d’una tendència pràctica i lluminosa, on primen els colors clars i el natural.
Minimalista: se segueix apostant pel menys és més, però ull, amb una especial atenció als detalls i eliminant el que no és necessari. Això no vol dir que l’espai quedi buit, sinó que el que hi hagi, sigui original i estigui ben col·locat.
Estil industrial: tenint en compte que es porten els espais oberts, aquesta tendència és molt apta per a aquest tipus d’habitatges. Encara que pugui semblar una mica masculina, afegint-li petits detalls, aquesta decoració queda molt elegant i amb estil.
Ètnic o boho chic: té a veure amb la tendència als materials naturals i la barreja de textures per als tèxtils que hem comentat. Amb detalls ètnics i mobles en fibres naturals.
Japandi: aquesta tendència és barreja entre la nòrdica amb la seva calidesa i la japonesa amb la seva harmonia. Una decoració sense luxe i amb materials naturals.
Wabi sabi: aquí sí trobem estètica japonesa, buscant la bellesa en la imperfecció tant en les esquerdes com en les marques que deixen el pas del temps en mobles i objectes.
Mediterrània: aquesta potser és la tendència més ‘nostra’, ressaltant la pedra, la calç i la fusta tan típiques de les cases mediterrànies.
Africana: torna a estar de moda amb la seva naturalesa artística i espiritual i la seva decoració eclèctica.
Ja saps, no et quedis enrere i comença a adaptar la teva casa al nou any que comença …