Ollé Bertrán

5 IDEES PER DECORAR LES FESTES D’ESTIU AL TEU JARDÍ O TERRASSA

L’estiu és una de les millors temporades de l’any per organitzar festes, especialment, si tenim espais exteriors com una terrassa o jardí per destacar i gaudir al màxim. Com en tota festa, la música, les begudes i el menjar són important, però, la decoració és el primer que observaran els convidats a l’arribar, pel que és comprensible no voler donar una mala impressió amb els espais que posseeix la nostra casa.

A continuació et donem cinc idees per decorar una festa d’estiu als espais oberts de la teva llar:

festa tropical

Les decoracions més efectives solen portar-nos a altres llocs. És el cas de les festes d’estil tropical, són ideals per a l’estiu perquè poden fer passar el teu jardí per una platja acolorida i paradisíaca o una selva amazònica.

El que caracteritza a l’estil tropical és un toc hawaià o amazònic, la presència de còctels per tot arreu (amb la seva respectiva para-sol decorativa), collarets de flors per als convidats, il·luminació amb fanals i garlandes de llums amb colors calorosos, taules plenes de fruites com pinyes, síndries o cocos i, per descomptat, molt espai lliure.

Si t’agrada la idea, no oblidis dir-li als teus convidats que assisteixin amb vestimenta lleugera i desenfadada. Els vestits formals no tenen cabuda en aquest tipus de decoració.

El globus com a protagonista

El globus és una arma decorativa molt poderosa, molt més quan parlem de festes a l’estiu. No només són protagonistes en reunions de diversa mena, com poden ser festes infantils, casaments o aniversaris, sinó que a més solen utilitzar-se tant en interiors com exteriors.

Encara que sembla un objecte complementari de grans dimensions, en un jardí o terrassa va molt bé per organitzar festes petites. Al costat d’uns banderins, i bastants globus de mides i colors diversos, pots estar segur que la decoració resultarà bastant cridanera per als convidats, especialment per als nens o per a caçadors de fotografies per Instagram.

Vetllada en blanc

L’estil White dinner millor conegut com sopar blanca en castellà, és cada vegada més utilitzat pels organitzadors de festes en les temporades d’estiu. La raó és la següent: si no estàs interessat en crear un jardí divertit i desenfadat, segurament voldràs que ho vegin elegant, i aquest últim estil és molt atractiu per a aquestes persones que desitgen reunions més formals, a més és senzill d’organitzar: simplement el color blanc ha d’estar present en tota la decoració de l’espai.

Has de tenir en compte que aquest estil posseeix les seves subtileses: els decorats inclouen espelmes per a un toc romàntic, taules amb estovalles de teixit de domàs, flors com orquídies o tulipes, les quals combinen molt bé amb el blanc, entre d’altres.

Els sopars blanques són ideals si vols organitzar una festa formal a l’estiu i convertir el teu jardí en un espai refinat.

jardí campestre

L’estil campestre és sempre una constant en les festes d’estiu costat del tropical, potser perquè dóna la sensació d’equilibrar molt bé el retro amb el modern. En general, l’organització comprèn taules i cadires de fusta massissa amb estovalles blanques o beiges, i amb coixins d’aquests colors.

Aquest tipus de decoració rústica o mediterrània tendeix a destacar les flors verdes com les branques d’olivera, el més recomanable per combinar amb el blanc. Així i tot, les roses o les flors de lavanda també li poden donar molta personalitat al teu jardí.

estil boho

Qui no estranya l’estètica dels anys 60? La festes d’estiu estil boho porten de tornada aquest ambient de llibertat que estava representat en els colors psicodèlics d’aquests dies i la seva música. Coixins enormes fins a la gespa, mobles còmodes i catifes per caminar descalç són només algunes coses que podem trobar-nos en aquest tipus de festes.

No oblidis que és molt important la fragància i la música: espelmes, encens i rock and roll dels seixanta ajudaran els convidats a entrar en ambient i relaxar-se.