Ollé Bertrán

Com estalviar en calefacció aquest hivern

Arriba el fred i de nou hi ha un pic de despeses en la nostra factura quan vam començar a estirar la calefacció, si a més, aquest any a causa de la pandèmia del coronavirus estarem obligats a passar molt més temps a casa, caldrà buscar alternatives per reduir el consum.

Des de la nostra agència immobiliària Ollé Bertrán, t’expliquem alguns trucs i consells perquè puguis estalviar en la calefacció aquest hivern.

En primer lloc hauràs de posar a punt el teu habitatge per a l’hivern, per a això cal:

  • Revisar l’aïllament:has de revisar totes les portes i finestres i comprovar que no hi hagi fuites d’aire que deixin entrar el fred. Per evitar que es vagi l’aire per la porta, posa un rivet que tapi el desnivell de la porta o bé una catifa o estoreta. Pel que fa a les finestres, el millor serà tenir unes bones finestres aïllants si pot ser amb doble vidre.
  • Revisar els radiadors: cal comprovar que els radiadors funcionen perfectament i són eficients, per a això, caldrà purgar o trucar a una empresa especialitzada que ens faci una revisió.

Un altre dels trucs per estalviar en calefacció és tenir en compte on ubicar els radiadors, el més habitual, és posar-los sota de la finestra per aconseguir que l’aire es distribueixi de manera uniforme.

I un dels errors que cal evitar per no gastar més calefacció, és tapar els radiadors, ja que això aconsegueix que hagin de generar molta més calor per escalfar l’habitatge.

  • Revisar la potència i la tarifa contractada:la majoria dels habitatges, tenen una potència molt superior al que necessiten, ja que normalment se sol contractar depenent de el nombre d’aparells que es poden tenir connectats a el mateix temps perquè no salti la llum, i en la majoria de les ocasions, no solem encendre tants aparells alhora. L’ideal, és revisar tots els aparells que tenim a casa i pensar quins poden estar connectats a el mateix temps per a contractar la potència adequada i no pagar de més.

Un cop dins de casa:

  • Posar una temperatura constant:És fonamental controlar la temperatura ambient fent ús de l’termòstat, la temperatura ideal per a l’hivern és entre 19 ° i 21 °. En el cas que no estiguis a casa, el millor és programar el termòstat perquè s’encengui mitja hora abans d’arribar. Igualment, el més recomanable és controlar la temperatura per habitacions i evitar haver encesa la calefacció en habitacions que estiguin buides.

Així mateix, augmentar la temperatura perquè s’escalfi l’habitatge abans no és tan eficient com mantenir una temperatura constant, ja que els canvis de temperatura augmenten la factura de la calefacció.

  • Ventilar al matí: encara que sigui hivern, la casa ha de em ventilar, el millor és fer-ho al matí, perquè no es vagi la calor acumulada en hores més avançades del dia, on la calefacció ja estigui a una temperatura adequada, de totes maneres, amb cinc minuts de ventilació és més que suficient per renovar tot l’aire de la llar.
  • Utilitza bé les persianes i les cortines:aprofita les hores de sol per tenir les persianes aixecades i les cortines obertes i fes el contrari quan no hi hagi llum solar. A més, és recomanable que per a aquesta època de l’any les cortines siguin una mica més gruixudes perquè es mantingui millor la calor interior.
  • Canviar els tèxtils: si volem mantenir una temperatura adequada a casa nostra, també és important que fem un canvi en els tèxtils, és el moment de treure coixins de vellut, de llana, afegir plaids i mantes al nostre sofà i posar una decoració més adequada i més acollidora per augmentar la temperatura.
  • Vestir-nos d’hivern: a l’igual que amb el canvi de tèxtils de la nostra llar, nosaltres haurem d’estar a casa vestits per a l’hivern. Si volem estalviar en la factura de la calefacció no podem caminar com si estiguéssim a l’estiu per casa.

Amb tots aquests trucs i consells, la majoria de sentit comú, podrem gastar molt menys en calefacció sense que haguem de passar fred a casa.