Ollé Bertrán

Com integrar els passadissos en la decoració de la teva llar

Els passadissos van tenir el seu origen perquè es pogués passar d’una estada a una altra d’una manera independent i no haguessin de creuar-les habitacions per arribar d’un lloc a un altre. Per això, i encara que els passadissos serveixin per donar privacitat i intimitat, també és cert que en moltes ocasions ocupen massa metres quadrats que només serveixen per a aquesta distribució i que en realitat no es fan servir.

No obstant això, hi ha multitud de possibilitats i idees decoratives per poder aprofitar un passadís, aquí mostrem algunes solucions.

Integrar passadissos amb molt d’espai

Està clar que si el corredor és bastant espaiós, la idea principal per poder-los integrar sempre és buscar una nova forma d’emmagatzematge:

  • Si es tracta d’un passadís que comunica la cuina amb alguna altra estada, es pot posar un rebost que serveixi per abastir la cuina, o qualsevol armari que serveixi fins i tot per ficar la rentadora i l’assecadora i es guanyi espai a la cuina.
  • Si està al passadís de l’entrada, l’ideal és col·locar un armari on puguem guardar totes les coses que necessitem per sortir al carrer, el més recomanable és que quedi integrat al rebedor.
  • En qualsevol buit de la casa i on hi hagi espai sempre es pot posar un armari encastat, que serveixi per guardar roba, per a elements de neteja, etc., a ningú li sobren llocs d’emmagatzematge a casa i si ho poses a joc amb les parets , sempre quedarà integrat en la decoració i guanyaràs espai.

Pel que fa a el fons, en general, un armari ha de tenir com uns 50 o 60 cm de fons, però algunes vegades es pot reduir una mica, fins i tot 40 cm.

Integrar passadissos amb menys espai

Si l’espai de pas que tenim no dóna per a col·locar armaris, hi ha altres solucions que poden servir per integrar-los en la nostra decoració.

  • Si comptes amb un bon pressupost, pots integrar una prestatgeria per col·locar llibres al passadís, si no sempre pots optar per posar caixes de palets i utilitzar-les a manera de prestatgeria.
  • Si no vols que el passadís estigui decorat de sòl a sostre també pots col·locar algun moble baix que et serveixi com emmagatzematge però no ocupi tot l’espai visual. O per contra, pots col·locar lleixes que serveixin per incloure coses de decoració que puguis anar variant com quadres, fotos, etc.
  • Una altra forma de decorar passadissos és col·locant mobles de consola que també serveixin en part per emmagatzemar coses o fins i tot algun banc perquè sigui una zona de relax, sobretot si està en un passadís amb molta lluminositat.

Si la casa no és massa espaiosa, els passadissos es poden integrar de manera que es guanyi en amplitud i lluminositat, per exemple, amb una paret de vidre.

No obstant això i si aquesta zona de pas és prou estreta com per no poder afegir cap de les idees anteriors, sempre cal pensar en integrar el passadís en la decoració d’alguna manera, com per exemple, decorar-lo amb un paper pintat que sigui diferent a la resta de la casa per donar-li un toc original, vestir-ho amb quarterons (que al seu torn serveix per protegir les parets), afegir diferents tipus de arrambadors, decorar passadís amb motllures …, i sempre pots donar-li un toc original vestint la teva passadís amb catifes que a més de jugar visualment amb el poc a poc li doni color i calor.

Pel que fa a l’espai, el que sí cal tenir en compte és que entre els mobles que col·loquem, ja siguin prestatgeries, armaris de rebost, armaris, etc., ha de quedar una distància d’uns 90 cm lliures davant de cada moble perquè no hi hagi problemes de pas.

Com veiem són moltes les opcions i les possibilitats de decoració que ofereix un passadís, idees per a tots els gustos i tots els pressupostos però amb una única finalitat, aprofitar aquests metres del nostre habitatge.

A la nostra agència immobiliària Ollé Bertrán comptem amb el servei d’interiorisme i ambientació d’espais, per això si tens un passadís i vols donar-li un millor ús, no dubtis en contactar amb els nostres experts professionals, ells han d’elaborar un projecte ajustat al teu pressupost i podràs guanyar-li metres a casa teva amb totes les garanties.