Ollé Bertrán

COM TRIAR LA PINTURA DE CASA TEVA PER ENCERTAR

Quan ens vam decidir a pintar la nostra casa sempre ens sorgeix el dubte ¿tot en blanc? ¿Ens arrisquem amb algun color potent? ¿Fem servir algun to neutre? Tot això dependrà molt tant del tipus d’habitatge que tinguem, com de la grandària de les habitacions, si l’espai compta o no amb llum natural, i per descomptat cal pensar en la decoració, però sempre hi ha algunes pautes generals que hauríem de seguir perquè el que pintem ens agradi i no haguem de plantejar-nos tornar a pintar a l’any següent …

Abans de pintar:

Preparar superfície: cal preparar les parets traient totes les imperfeccions i deixant-les el més fines i llises possible perquè el producte cobreixi bé.
Productes de qualitat: és important que usem productes de qualitat, que siguin apropiats tant per la superfície com per l’espai.
Per triar la pintura:

Colors: hi ha una gamma cromàtica increïble, des de tons neutres a fluorescents, però ¡compte! cal tenir en compte certes coses per no equivocar-te amb el color:
Mostrari: és una manera que veiem el color, però el color en paper no sol ser fiable, ja que un cop a la paret i depenent de l’espai i de la llum pot variar poc o molt.
Aplicacions: també existeixen aplicacions online per veure com pot quedar el color en una estada, encara que igual que amb el paper no s’ajusta a la realitat al cent per cent.
Prova: la millor opció per comprovar que el color que ens agrada és el que queda a la paret, és pintar una zona de l’habitació. Cal observar-lo a diferents hores del dia per veure com queda segons la llum que rep i si queda al teu gust.
Combinar colors: pot semblar tasca fàcil, però té la seva tècnica, si no tens clar com combinar-los no abusis de posar molts en les diferents estances perquè restarà harmonia a la casa, així mateix si el que vols és combinar-los en la mateixa habitació no facis servir més de 3 on un color sigui el dominant, un altre secundari i un altre final que es farà servir per donar les notes de color.
Acabats: poden ser mates o setinats, la primera cobreix més i es necessiten menys capes per cobrir la superfície, per contra les setinades solen tenir una mica de brillantor i resisteixen més.
Decoració: si tens mobles especials i molt colorits, és millor que pintis les parets amb colors neutres i li deixis el protagonisme al mobiliari, per contra, si tens mobles neutres o clars, pots donar-li a la paret aquest toc de color perquè destaqui .
Altres trucs a tenir en compte:

Per engrandir un espai: només cal pintar el sostre més clar que les parets.
Per eixamplar un espai: cal pintar les parets del fons més fosques que les laterals.
Integrar: també pots integrar llibreries o armaris d’obra pintant-los del mateix color que les parets.
No obstant, quan pintem casa nostra, hem de tenir en ment què és el que volem transmetre i com volem sentir-nos en cada estada, ja que en funció d’això ens decantarem per uns colors o uns altres, tenint en compte que els colors neutres i suaus et donen pau i serenitat i que els colors vius i intensos són per sentir-te amb energia.

El més important a tenir en compte quan decideixis pintar és no regirte per les modes, i pensar en conjunt, veure l’espai disponible, la llum que hi ha a cada habitació i combinar-ho amb els mobles i la decoració, buscar l’harmonia i com sempre, deixar-te assessorar pels experts a l’hora de triar el tipus de pintura i l’acabat.