Ollé Bertrán

Dóna-li una altra oportunitat als teus mobles mitjançant el reciclatge i la restauració

Abans de desfer-te d’aquest moble que està més vell o simplement ja no t’agrada, podries plantejar-te la idea de reciclar-lo o restaurar-lo, es tracta de donar-li una segona oportunitat a un moble que ja al principi et va agradar, i ara que arriba el fred i que passem més temps a casa també és una forma de passar l’estona fent alguna cosa pràctic i útil.

Des Ollé Bertrán anem a donar-te idees i trucs per restaurar i reciclar mobles, anima’t:

La primera idea que se’ns ocorre per canviar d’aspecte qualsevol moble, és pintar-lo i la veritat és que amb un simple pintat i encerat, un moble pot donar un canvi radical. L’important és escollir la pintura i el color adequat en cada cas. Depenent del moble, de la tendència i la ubicació on anem a col·locar-lo, sabrem quin és l’acabat més adequat i el color que hem de triar, si no t’atreveixes amb cap color, el blanc sempre estarà de moda.

Una altra opció és folrar amb paper pintat, per això cal tenir més en compte la nostra destresa, ja que el paper pintat requereix de molta cura. No obstant això, és una opció molt útil perquè hi ha una gran varietat i podem personalitzar al nostre gust. Dels mobles es pot folrar tot, per exemple, els calaixos a la part inferior, els fronts de les portes o fins i tot tota la superfície.

També tenim la possibilitat d’usar el washi-tape, que no és més que una cinta de paper, tan senzilla d’utilitzar com funcional, i que ens permet decorar des de portes i parets, fins a tot tipus de mobles, pots triar-la en colors o estampades i és una manera molt fàcil de restaurar mobles vells.

Com que no tots tenim la destresa de saber dibuixar, també hi ha unes plantilles extensibles que es poden comprar a botigues i que funcionen com a plantilles per personalitzar mobles, parets o qualsevol objecte, com per exemple, la pantalla d’un llum, com en el cas de l’ paper pintat també hi ha molta varietat on triar.

D’altra banda, tenim l’opció reciclar mobles vells i crear elements decoratius per a la nostra casa, aquí hi ha alguns exemples:

Una còmoda d’un dormitori que ja no et serveixi, es pot transformar en una illa per a la cuina, on podrem tallar aliments i tenir una major superfície de treball, si a més li col·loquem rodes, la podrem moure sempre que vulguem.

Els calaixos que ja no serveixin de qualsevol armari es poden utilitzar com prestatgeries, l’únic que cal fer és penjar-lo a la paret i posar a l’interior qualsevol cosa decorativa, llibres o plantes. Una altra idea per reutilitzar calaixos pot ser fer servir el frontal dels mateixos com penjadors per poder col·locar peces, bosses, cinturons, etc.

Si ja no necessites el bressol, el lateral de la mateixa et pot servir com a organitzador, és a dir, es penja de la paret i se li col·loquen claus per poder penjar qualsevol tipus de coses com eines, coses de costura si t’agrada cosir, etc .

Les portes i finestres sempre pot ser molt útils si les reciclem i poden convertir-se en taules de disseny, l’únic que has de fer és escatar, donar-los vernís o pintar-les amb algun color que t’agradi ia continuació col·locar-los un vidre i tindràs una nova taula de menjador totalment original, si la porta compta amb buits també pot servir com un original marc de fotografies, en el cas que no en tingui també pots col·locar-los tu i dividir-la en les mides de les fotos que necessitis.

La idea per a escriptoris que no serveixin és poder-los convertir en un moble-bar, adaptant cadascun dels seus buits perquè puguem col·locar ampolles, gots i altres elements, per contra si el que vols és fer un escriptori et pots servir d’una vella bressol que col·locant una fusta o un vidre a la part superior, servirà com a lloc de treball i la part de baix quedarà per guardar i col·locar coses.

Hi ha idees per a tots els gustos, segur que trobes alguna cosa per reciclar o restaurar a casa …