Ollé Bertrán

Els avantatges de preparar un habitatge per llogar més ràpid

Al nostre país, cada vegada tenim més assumit que per poder vendre o llogar un habitatge cal realitzar una sèrie de millores, entre les que es poden incloure reformes, perquè la venda o el lloguer es facin ràpid i es tregui una bona rendibilitat.

És clar que davant l’oferta existent, cal poder diferenciar-se per poder cridar l’atenció dels futurs inquilins i per a això, cal invertir en la preparació de l’habitatge per poder llogar més ràpid, aquests són alguns consells bàsics.

  • Donar una nova capa de pintura: El primer que cal fer és aprofitar per donar una nova capa de pintura, de manera que la casa presenti un aspecte completament nou i renovat, com no sabem els gustos dels futurs inquilins, el millor serà optar per colors neutres que a més ajuden a l’amplitud visual i que hi hagi major lluminositat.
  • Millorar la il·luminació: És un aspecte fonamental de qualsevol habitatge, el millor és crear punts de llum que contribueixin a diferenciar espais i potenciar la llum en llocs on hi hagi menys.
  • Canviar els sòls: El sòl pateix molt desgast i un sòl nou millora molt l’aspecte d’un habitatge. No cal gastar-nos massa diners però és preferible renovar per complet el sòl i donar-li un aspecte uniforme a l’habitatge.
  • Redistribuir l’espai: És preferible que hi hagi pocs mobles i que estiguin ben distribuïts i siguin versàtils al fet que hi hagi massa. Al mercat hi ha molts mobles barats i còmodes que poden millorar molt l’aspecte de l’habitatge donant un aspecte més actual.

En aquest punt cal no perdre de cap tipus de decoració personal sinó que els mobles i els objectes siguin neutres i despersonalitzats.

D’altra banda, si et decideixes a llogar l’immoble buit, una bona idea pot ser col·locar mobles de cartró, que ajudin a que les visites tinguin una millor idea de l’espai.

  • Repassar tot i arreglar avaries: Cal fer una revisió general tant de les instal·lacions com de qualsevol objecte o estri que no funcioni i deixar-ho tot en perfectes condicions. En el cas que els electrodomèstics o els estris estiguin massa vells, caldrà substituir-los.
  • Actualitzar cuina i banys: Si no podem fer una reforma completa ni de la cuina ni dels banys, es pot optar per actualitzar-los, per exemple pintant les rajoles o canviant les portes dels armaris, renovant els estris, etc.
  • Tot net i ordenat: Finalment, i no perquè sigui menys important, l’aspecte del nostre habitatge de lloguer ha de ser net i ordenat, és impossible llogar un habitatge que no estigui en bones condicions.

Altres aspectes a tenir en compte el dia de la visita és haver ventilat la casa prèviament però mantenir una temperatura relativament agradable perquè la visita no resulti incòmoda, aquest dia cal prestar especial atenció a la neteja i l’ordre, així mateix, és interessant tenir algun ambientador de alguna olor agradable o posar flors fresques aquest dia perquè l’habitatge faci olor bé.

Si posem en lloguer nostre habitatge a través d’una agència immobiliària ells coneixen perfectament totes aquestes tècniques que ajuden a millorar l’aspecte d’un habitatge per poder llogar-molt abans, així mateix s’encarregaran de realitzar la publicitat adequada perquè el nostre immoble arribi a el major nombre de persones possible. Realitzaran un filtre de futurs inquilins, estudiant tant la seva solvència com les seves característiques particulars perquè fem una tria correcta i atendran totes les trucades i totes les visites, a més ens ajudaran a redactar el contracte de lloguer o d’arrendament perquè tot es faci de una forma legal i amb totes les garanties.

En Ollé Bertrán comptem amb un servei especialitzat en administració de lloguers, vam realitzar estudis de rendibilitat tant per a pisos i locals en venda com de lloguers i traspassos, entre els quals incloem la planificació de reformes, rehabilitacions, reparacions, eliminació de barreres arquitectòniques, etc. Comptem amb un equip professional i especialitzat que assumirà el projecte en la totalitat i s’ocuparà tant dels aspectes tècnics com de l’assessoria jurídica i fiscal necessària per poder dur-lo a terme.