Ollé Bertrán

ELS GARATGES COMUNITARIS HAURAN INSTAL·LAR PUNTS DE RECÀRREGA PER A COTXES ELÈCTRICS

La Comissió Europea acaba d’anunciar en un dels seus projectes la idea d’obligar a instal·lar diversos punts de recàrrega vehicular en totes les zones amb edificis i garatges, amb l’objectiu d’impulsar l’energia neta en el continent. Diuen que el temps màxim que donaran per a execució d’aquest pla serà fins al primer mes de 2021. No obstant això, tot i que la data límit s’estima per a aquest any, encara la directiva no ha estat anunciada i el programa europeu té la possibilitat d’establir mesures fins al 2030, per la qual cosa no queda clar el termini exacte pels moments.

Els garatges comunitaris hauran tard o d’hora que acoblar-se a aquesta nova norma de ser imposada. L’adaptació estructural que ha de realitzar per a integrar amb major eficàcia aquestes fonts d’energia dels cotxes elèctrics sembla que no serà tan senzilla com molts pensen.

Jordi MARROT, membre de la unitat de rehabilitació del Col·legi d’Aparelladors de Barcelona (CATEEB), assenyala que el mercat no està enfocant-se en la construcció de punts de càrrega, i que les obres noves d’aquest tipus no tenen promoció en el mitjà. Insinua, a més, que de moment la mesura de la Comissió Europea no és valent, que els seus objectius són “inviables” i que el cotxe elèctric no es farà d’un espai sense propostes més detallades. No obstant això, sosté que a mitjà termini el sector professional de l’àrea pot desenvolupar-se, i que tot i que hi ha instal·ladors d’energia solar i tècnics, de moment no és suficient, encara que confia que la demanda segurament augmentarà amb els anys.

Així i tot, els punts de recàrrega per als cotxes elèctrics no són desconeguts per la indústria, i ho demostra el fet que hi ha algunes companyies dedicades exclusivament a la seva construcció, que entenen la varietat de formes en què es pot executar aquestes obres i els tràmits que impliquen. Per exemple l’empresa aparcar (Aparca i Càrrega), especialistes en pàrquings comunitaris, s’enfoca en la instal·lació de punts de càrrega per a cotxes en zones de pàrquing. El seu director general, Miquel Castro, explica que els cables necessaris s’instal·len sense complicacions i que els punts es troben a disposició dels veïns, tant en termes econòmics com geogràfics. Indica que l’estalvi monetari d’un conductor de cotxe elèctric és d’un 40% en aquest tipus d’instal·lacions que difereixen de les individuals.

Roger Bancells, arquitecte tècnic, explica que després que el Codi Tècnic d’Edificació s’aprovés el 2006, la instal·lació elèctrica ha estat moltíssim més simple per a la indústria en general, ja que s’ha centralitzat. Va assegurar també, en referència al cost possible que això representa als veïns que faran ús del servei o no, que si la finca és molt antiga són idònies les mesures comunitàries finançades entre tots els veïns; això últim és important considerant que, depenent de com es dugui a terme la construcció d’aquests punts, les comunitats podran estar més o menys involucrades econòmicament.

És possible que les mesures públiques que vénen implementant en comunitats com Catalunya juguin a favor de les propostes de la Comissió Europea per a la instal·lació elèctrica. La Generalitat porta executant un pla infraestructural per a la recàrrega de vehicles elèctrics, que comprèn entre 2016 i 2019. El govern català pensa que ja en 2019 hauran prop de 25.000 endolls.