Ollé Bertrán

Posa en ordre la teva casa per al nou any

Acomiadem l’any 2020, un any atípic i marcat per la pandèmia del coronavirus, i vam començar el nou any amb l’esperança que tot a poc a poc vagi a millor, i com sempre, amb la nostra llista personal de propòsits, després d’haver passat un confinament i d’haver de seguir passant molt temps a casa, un d’aquests propòsits hauria de ser poder mantenir la nostra casa neta i ordenada per poder passar tot el temps que necessitem o estiguem obligats a quedar-nos-hi, el millor possible. Per això, des Ollé Bertrán et donem les claus per posar en ordre la teva casa al nou any.

Per poder realitzar una bona neteja a fons i ordenar-ho tot cal seguir una sèrie de passos, començant per fer una bona i correcta planificació de les tasques.

  1. Tria un parell de dies en què puguis disposar de tot el temps per poder realitzar totes les tasques sense interrupcions.
  2. Reuneix tots els estris i els productes que vagis a necessitar per a realitzar la neteja.
  3. Organitza les tasques de neteja per habitacions, el més recomanable és començar per les coses que menys ens agradi fer per deixar el que preferim per al final, així evitaràs cansar-te massa amb coses que mig t’agradin i que després no tinguis massa ganes o energies per fer tasques que et disgusten més.

Aquests són els tres grans passos bàsics que cal començar a contemplar abans de netejar i ordenar la teva casa, per poder seguir facilitant les tasques de neteja, el millor és establir categories: armaris, objectes, llibres, papers … i dins d’aquestes categories que siguin més àmplies, es poden establir subcategories, com per exemple, els armaris, que inclouen roba d’estiu i roba d’hivern, ja que aquestes dues serien subcategories. Una vegada que està tot planificat és el moment de posar-te mans a l’obra:

Desfés-te de tots aquells objectes, roba, llibres i objectes que vostè utilitzes o estan massa vells o espatllats. Resulta força útil que utilitzem una caixa on poder guardar totes aquelles coses que vagis a poder reciclar i donar-los una segona oportunitat.

No només es tracta de realitzar neteja d’armari i descartar tot allò que ja no fas servir o que no et queda bé sinó que això és traslladable a objectes de la cuina, com ara electrodomèstics, objectes que tinguis acumulats i no utilitzis mai, així com la pròpia rebost, descartant tots aquells productes d’alimentació que hagin caducat.

A l’ordenar les prestatgeries, és interessant també revisar aquells llibres antics o que ni tan sols t’hagis llegit i poder reciclar-los, fer un repàs de totes les revistes i fullets que tampoc necessitis i reciclar-los, així com tota la paperassa que es va acumulant dia a dia i que ocupa molt lloc i en canvi no serveix per a res.

Així mateix, i de la mateixa manera en què hem fet neteja de coses físiques també resulta interessant realitzar una neteja digital, Ja que encara que no ens n’adonem, també anem acumulant material digital que encara que no ocupi espai en un lloc físic, sí que resulta irrellevant i ens manté d’alguna manera desordenats: repassa la llista de contactes i elimina a tots aquells que saps que ni cridaves ni vas a trucar, fes el mateix amb totes aquelles aplicacions que tens descarregades al teu mòbil i que mai utilitzes i repassa la teva safata d’entrada i donat de baixa en totes les newsletters que tampoc soles llegir.

Tot aquest treball es pot fer amb l’ajuda de tota la família, de manera que cada un amb la seva edat i la seva pròpia especialització, pugui realitzar determinades tasques per ajudar-te a netejar i ordenar en un menor espai de temps, hi ha més és una manera de que tots s’impliquin i aprenguin a realitzar les seves pròpies tasques d’ordre i neteja amb els seus propis objectes.

Parlar d’ordre i neteja significa afrontar la nostra vida diària d’una manera neta i ordenada en tots els aspectes, tant en el lloc on vivim com a la nostra zona digital, així ens centrarem en les coses que realment importen.

Un cop hagis fet tota aquesta neteja i ordenat el que realment necessites, et donaràs compte que és molt més agradable envoltar-se d’objectes que realment necessitis i et facin feliç i més casa teva es veurà molt més clar.