Ollé Bertrán

Prepara la teva terrassa per al bon temps

Si ets dels afortunats que compta amb una terrassa a casa, hauries d’anar pensant en arreglar-la per començar a gaudir-la ara que sembla que ja arriba el bon temps.


Però abans de llançar-te a comprar coses per renovar-la, caldria tenir en compte alguns aspectes per evitar despeses innecessàries. Per començar caldria fer un primer revisió:


Neteja: cal retirar-lo tot i netejar a fons, sobretot els embornals, que probablement estiguin bruts amb les restes de l’hivern i poden provocar un problema si plou i estan taponats. En aquest punt, hauríem també fer una ullada als tendals i netejar-los amb sabó neutre i amoníac, per després deixar-los assecar bé abans de posar-los. Així com recuperar els coixins i matalassos i aspirar-bé abans de rentar-los.


Aspectes generals: després de la tardor i de l’hivern les terrasses, i sobretot les que no estan cobertes, es ressenten, la pluja i el vent fan malbé molt tant sòls com parets, així com les baranes. Cal repassar probablement la pintura i comprovar si hi ha òxid.


Mobles: hi ha alguns recipients de PVC que serveixen per emmagatzemar coses i que en el cas de les terrasses són molt útils perquè així es mantenen sempre a punt, però normalment tenim mobles de fibres i fustes, que malauradament es fan malbé amb el pas del temps i estant a la intempèrie, així que és el moment de posar-los a punt, si són de fibres es netegen amb una solució d’aigua salada, si són metàl·lics caldrà llevar l’òxid i pintar-los de nou, i en el cas dels mobles de fusta, cal lijarlos i aplicar-algun vernís perquè resisteixin al sol i les pluges d’estiu.


Il·luminació: la terrassa és un lloc on es gaudeix del matí a la nit, així que caldrà comprovar que els llums funcionen i que donen la il·luminació correcta per a les nostres nits d’estiu.


Un cop has fet tot l’anterior ara és el moment de decidir si hi ha coses per canviar bé pel desgast o bé perquè et ve de gust renovar la teva terrassa, en aquest cas:


Coixins i matalassos: Aposta per teles impermeables i resistents al sol, que encara que són més cares, a la llarga, s’estalvia.


Mobles: si consideres que et falta algun seient, o vols afegir alguna taula extra, ara és el moment.


Plantes: la primavera és el moment per plantar, aprofita i fes-te amb plantes que et donin ombra o que aportin el toc olfactiu, com el gessamí o la dama de nit, als teus vetllades.


Un truc: per evitar estar pendents de regar les plantes, pots optar per posar reg automàtic o per degoteig, així sempre tindràs les teves plantes a punt.
Tot això que hem estat comentant són els aspectes bàsics per posar a punt la teva terrassa, però també és el moment d’actualitzar-nos i aportar noves idees, per exemple:


Cuina: pots instal·lar una mini-cuina per no haver d’estar cuinant dins de casa, en el cas que no tinguis espai, sempre hi ha l’opció de col·locar una mini-barbacoa que amb prou feines ocupa espai i farà les delícies dels teus convidats.


Color i llum: oblida’t dels colors neutres i dóna-li vida al teu terrassa amb colors vius tant en els tèxtils com en el mobiliari.
Pel que fa a l’estil sempre dependrà molt del nostre gust personal, però aquí van algunes idees:


Estil hippy-chic: és ja un clàssic i entren en joc els colors vius i els ornaments de fustes envellides.


Estil romàntic: on podem trobar els colors neutres i els mobles de forja com a característiques principals.


Estil urbà: si t’agrada la modernitat, aquest és el teu estil, mobles funcionals i pràctics, apte per a les terrasses amb poc espai.


Estil chill-out: sobretot enfocat al relax, amb molts pufs i coixins tant en mobles com escampats per terra i mobles naturals.


Hi ha moltes botigues especialitzades en decoració d’exteriors, si tens dubtes, acudeix a alguna d’elles on els professionals t’assessoraran sobre la millor manera de decorar i preparar la teva terrassa en funció de les seves característiques i les teves necessitats.