Ollé Bertrán

Quant costa rehabilitar un edifici

Tant les cases com els edificis tenen una vida útil limitada i es fa necessari dur a terme tasques de rehabilitació per garantir el bon estat de l’immoble. Des Ollé Bertrán anem a explicar-te quant pot costar aquest tipus de treball i quines ajudes econòmiques es poden sol·licitar.

Per començar i abans de considerar quant podria costar la rehabilitació d’un edifici caldria saber en què consistirà aquest treball, és a dir, si el treball està enfocat a millorar l’estructura de l’edifici o es va a centrar en aspectes més ornamentals. Aquestes són algunes de les activitats que podrien incloure a l’hora de rehabilitar un edifici:

 • Treballs a la façana: Com podria ser el pintat d’exterior de l’edifici o la impermeabilització de la façana, treballant sobre les cobertes bé reparant o substituint-les.
 • Treballs de reforma integral que incloguin demolicions i actuacions més agressives.
 • Treballs de recalçat de fonaments i murs en el cas que calgui reforçar les estructures.
 • Treballs de renovació de xarxa elèctrica o de les instal·lacions de fontaneria.
 • Treballs de millora d’eficiència energètica.
 • Treballs de millora de la seguretat de l’immoble: Que inclou un sistema de protecció contra incendis, col·locació de portes de seguretat a zones comuns i garatges, substitució o instal·lació de sistemes de vigilància, etc.

Per tant, el preu per rehabilitar un edifici dependrà de les necessitats de l’immoble en concret i de el tipus de treballs que s’hagin de dur a terme.

Si el que us plantegeu és dur a terme una rehabilitació integral en el vostre edifici, probablement sigui necessari realitzar treballs, tant a l’exterior com a l’interior, a nivell més estructural i amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida de les persones que viuen allà.

 • Una rehabilitació integral inclou molts treballs, com accessibilitat i habitabilitat, millora de l’eficiència energètica, higiene i salut, protecció del medi ambient i utilització d’energies renovables. Actualment sol tenir un preu mitjà entre 1100 € i 1600 € per metre quadrat.
 • La rehabilitació d’una façana és la part de l’edifici més exposada als agents externs i sol ser necessari rehabilitar-la cada 25 o 30 anys i no es tracta només de l’aspecte estètic, sinó que inclou treballs de millora d’aïllament tèrmic i acústic, intentar disminuir el consum energètic i allargar el període de vida útil de la façana. El preu en aquest cas depèn molt de el sistema que triï, ja que hi ha diversos i amb diferents característiques i per tant amb diferents preus, per escollir el que millor s’adapti a les preferències i necessitats de l’immoble. Per tenir una idea aproximada tenim:
  • Arrebossat de ciment: és l’opció més clàssica i barata i el preu oscil·la entre 20 € i 30 € per metre quadrat.
  • arrebossat monocapa: Ofereix diverses possibilitats pel que fa a textures i colors i té un preu d’entre 30 € i 40 € per metre quadrat
  • Sistema d’aïllament tèrmic exterior (SATE) un sistema actual amb materials aïllants i la capa exterior funciona com a element decoratiu amb un preu entre 50 € i 60 € per metre quadrat.
  • façana ventilada: És una alternativa recomanable perquè s’aconsegueixen acabats duradors i de gran qualitat tot i que el preu és una mica més elevat i oscil·la entre 110 € i 120 € per metre quadrat.
 • La rehabilitació energètica comporta estalvi energètic, reducció de l’impacte mediambiental i la incorporació de tecnologies avançades. Aquest tipus de rehabilitació encara que requereix inversió inicial també augmenta el valor d’edifici i ajudarà a estalviar en factures.

En general, i depenent de el tipus de rehabilitació, el preu pots oscil·lar entre 20 € i 1.600 € per metre quadrat i parlant en preus totals la xifra estaria entre 30.000 € i 500.000 €.

No obstant això hi ha ajudes públiques per a la rehabilitació d’edificis a què poder optar: per una banda trobem el Pla d’Habitatge 2018-2021 que correspon al Ministeri de Foment i de l’altra l’IDEA (Institut per a la Diversificació i Estalvi d’Energia) per a aquells treballs que tinguin com a objectiu la rehabilitació energètica dels edificis.