Ollé Bertrán

QUANT COSTA UNA MUDANÇA

Sabem que afrontar una mudança mai resulta una tasca agradable i que normalment és una situació que genera molt estrès.

Independentment que ens decidim per dur-la a terme nosaltres mateixos, o si per contra encarreguem la feina a una empresa especialitzada, hi ha certes ‘tasques’ que hauríem de fer abans que carreguem les coses en el corresponent camió i que ens facilitaran el procés.

Organitza: cal aprofitar el moment de fer una mudança per desfer-nos de tot el que ens sobre, d’aquell moble vell que ja no t’agrada o aquesta vaixella que tens a mitges, si més no hagis de portar-te, millor. A més això et permetrà fer-te amb algunes coses noves que podràs estrenar a la casa nova.
Separar: has de separar les coses més fràgils i embolicar-les en paper de bombolles i al seu torn ficar-les en caixes i els articles més tous poden anar en bosses d’escombraries ben precintades, que ocupen menys espai. Així mateix, pots aprofitar els calaixos dels armaris per deixar dins coses, que no siguin pesades ni fràgils, però que evitaran que portis massa caixes i bosses.
Neteja: assegura’t que la nova casa està neta i recent pintada, en cas contrari, aquesta haurà de ser la teva primera tasca abans de portar-ho tot, és obvi que és més fàcil fer-ho amb la casa buida que amb els mobles.
Com comentàvem al començament de l’article, dur a terme una mudança no és tasca fàcil, així que el millor és plantejar-nos la idea de buscar una empresa que ho faci per nosaltres.

Pel que fa al preu que pot costar una mudança, normalment depèn de molts factors:

Volum: mesurar el volum dels articles que has de moure en metres cúbics et donarà informació sobre el tipus de vehicle que necessitaràs, el temps que necessitaràs per carregar i els tipus d’embalatge necessaris.
Accessibilitat: ja que si vius en una zona de difícil accés caldrà pensar en un vehicle determinat o en un elevador especial.
Distància: la distància entre el punt d’origen i el de destinació, influeix en el preu de la mudança.
Temps: no és el mateix demanar un servei en dies laborables que en un cap de setmana o vacances, on els preus són més elevats.
Serveis addicionals: si necessites embalatges especials, desmuntatge i muntatge de mobles o un emmagatzematge temporal perquè no tinguis disponibilitat de la casa encara …
Articles especials: ja siguin objectes de valor o fràgils que requereixin una cura especial o mobles o articles més voluminosos o pesats.
Així mateix, quan demanis pressupost has de tenir en compte aquestes coses:

Estudi físic: una bona empresa de mudances té a veure físicament la casa per estimar les despeses, d’una altra manera, per telèfon o per email probablement pagaràs per serveis que no necessitis.
Embalatge: si ve o no inclòs en el preu.
Marge de pressupost: et convé deixar alguna part dels diners per a possibles imprevistos.
En general i tenint en compte que els preus varien en funció de la ciutat, tipus d’habitatge, estris i tot el que hem vist anteriorment, aquests són alguns preus estimats i aproximats de quant pot valer una mudança:

Habitatge de 1 habitació: Mudança 400 € + Embalatge 100 €
Habitatge de 2 habitacions: Mudança 500 € + Embalatge 150 €
Habitatge de 3 habitacions: Mudança 650 € + Embalatge 200 €
Habitatge de 4 habitacions: Mudança 900 € + Embalatge 250 €
No obstant això, i encara que els costos de les mudances actualment han disminuït, el millor és que comparis pressupostos, ja que normalment els costos solen variar fins a un 40% a causa de les condicions específiques de cada client i de les seves necessitats. Així que hauries de plantejar preguntar en almenys quatre empreses per poder comparar i triar la que millor et convingui.