Ollé Bertrán

Tendències per vestir les teves parets més enllà de la pintura

La majoria de la gent es limita a decorar les parets (si és que realment podem anomenar així), amb pintura, i depenent dels nostres gustos, hi haurà més o menys color, però la realitat és que una paret forma un element fonamental de l’habitatge i per tant, pot aportar moltíssim a la nostra decoració.

Des de la nostra agència immobiliària Ollé Bertrán et donarem algunes idees per vestir les teves parets més enllà de la pintura.

  • Paper pintat i vinil: és una de les primeres opcions que utilitzem en el cas de no voler deixar les nostres parets simplement amb pintura, si us plau, podem dir que els papers pintats i els vinils actuals està molt millorats i hi ha multitud de dissenys, dibuixos i estampats que es poden adaptar a qualsevol decoració. Igualment són fàcils de netejar i de col·locar. No obstant això, el vinil és més recomanable per a les zones humides.
  • Rajoles de ceràmica: tot i que les rajoles de ceràmica estan relegades a la cuina o als quarts de bany, en realitat, és un material molt útil, que suporta molt bé la humitat i que es pot utilitzar en totes les parets. En l’actualitat hi ha multitud de formats ceràmics diferents, tant en qüestió de grandària com en colors o efectes, alguns fins i tot imitant altres textures i materials. L’avantatge de les rajoles de ceràmica és que ajuden a dissimular defectes, a més que és un material molt fàcil d’instal·lar i molt resistent.
  • El marbre: tot i que a l’igual que les rajoles de ceràmica sempre s’utilitza per als banys o les cuines, es tracta d’un element natural que aporta elegància a qualsevol estada. El marbre té una gran varietat de colors, però com sempre, els blancs aportaran més lluminositat i els colors foscos quedaran molt més elegants però no es pot abusar-ne perquè no quedi l’estada massa fosca.
  • La fusta: és un dels elements més càlids i naturals per revestir parets, així mateix, hi ha una gran varietat de colors (tenint en compte que els tons de fusta més clars carreguen menys els ambients que els foscos) pots triar de tenir la paret completa o a mitja alçada.
  • La pedra: tot i que la majoria de les vegades aquest element s’empra a l’exterior dels habitatges, també es pot posar a l’interior, aportant un toc rústic i natural. Es tracta d’un material molt versàtil que funciona molt bé en diferents estances: saló, banys i cuines. Si no tens massa pressupost per col·locar pedra natural, pots optar per utilitzar rajoles o panells que imiten molt bé la pedra i són molt menys costoses.
  • El maó vist: que pot ser autèntic o de plaqueta que imita el material, aquesta opció no només serveix per decorar una casa rústica sinó que també és una decoració apta per a l’estil industrial si es combina amb aquest tipus d’elements. N’hi ha amb acabat envellit o de colors diferents i fins i tot si t’atreveixes, pots combinar maons de diferents tonalitats, el més recomanable per no recarregar l’habitació seria posar una paret de maó vist i la resta deixar-ho amb pintura.
  • El ciment polit: es tracta d’un material senzill que aporta neutralitat i harmonitza amb estils diferents: amb la ceràmica, amb el maó vist o amb qualsevol altre material. Si la teva casa té un estil contemporani, aquesta és l’opció més adequada, tot i que també combina molt bé amb estils industrials o fins i tot rústics.
  • Panells de vidre: tenint en compte que els pisos solen ser bastant petits, els panells de vidre es perfilen com una de les millors propostes per separar estades i aportar amplitud i lluminositat. Es pot fer una paret completament de vidre o combinar-la amb ferro forjat. Entre els seus avantatges, a més d’aportar llum, són fàcils de netejar i donen un toc modern.
  • Panells 3D: si ets més atrevit, pots optar pels panells decoratius en 3D, el material sol ser de poliuretà i això fa que es millori l’aïllament i la humitat de les parets. Aquests panells vénen en mòduls i aporta un efecte de volum que es pot adaptar a qualsevol espai.

Com veiem, hi ha moltes possibilitats per revestir les teves parets i donar-li un toc d’originalitat, alhora que pots aportar un estil diferent a la teva llar.